DOSTA IM JE STEREOTIPA

Stižu videoigre s ruskim pozitivcima

Domoljubne će videoigrice slaviti rusku vojnu povijest i ruske heroje

Rusija planira uskoro objaviti liniju svojih videoigrica koje će biti bazirane na herojskim pothvatima njihovih vojnika u Drugom svjetskom ratu. Naime, Rusi nisu zadovoljni načinom na koji ih se prikazuje u videoigricama, a neki članovi ruskog parlamenta otišli su tako daleko da su čak zatražili zabranu igrica koje smatraju “antiruskima”, donosi Independent.

Prema njihovim riječima, igrice, i to najviše američke, uglavnom prikazuju Ruse kroz stereotipe, pa su tako njihovi likovi često izdanci ostataka hladnog rata, najčešće su zločesti, te nerijetko i alkoholičari.

Ruska verzija jedne od najprodavanijih igrica “Call of Duty: Modern Warfare 2” već je ostala bez jedne scene. Naime, iz nje je izbačena scena u kojoj igrači ubijaju nevine putnike na moskovskom aerodromu Šeremetjevo. No, ako članovi parlamenta budu uporni i njihov prijedlog bude saslušan, ta bi igrica mogla biti potpuno zabranjena.

Međutim, rusko ministarstvo veza i komunikacija ipak se više orijentiralo na vlastitu proizvodnju igrica, pa su tako od vlade tražili 500 milijuna rubalja kako bi pokrenuli izradu i kreiranje nekoliko igrica u kojima će se slaviti ruska povijest, posebice ona iz Drugog svjetskog rata.

S obzirom na to da ne mogu spriječiti proizvodnju igrica koje smatraju uvredljivima, ruski parlamentarci tako će barem pokušati zabraniti njihov uvoz. Među prvima će se vjerojatno naći na udaru, uz “Modern Warfare”, igrica “Ulitsa Dimitrova”, u kojoj igrači imaju ulogu sedmogodišnjaka iz Sankt Peterburga koji mora krasti, ubijati i lagati kako bi došao do novca za cigarete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:36