GOOGLE SVE ZNA

STRAHUJETE OD SVOJIH PRETRAŽIVANJA? Sada ih možete preuzeti ili još bolje - izbrisati!

Evo kako pronaći vlastitu povijest pretraživanja i - izbrisati ju.

Neke od naših najvećih i najdubljih tajni vjerojatno smo jednom ukucali u Google pretraživač. Sada možete preuzeti svako (sve do posljednjeg) pretraživanje koje ste ikada ukucali u tražilicu i pregledati ih u cijeloj njihov slavi (ili sramu).

Nova se opcija Googlea prošle godine prvo pojavila kao eksperiment, no sad je dostupna svim korisnicima, javlja neslužbeni Googleov blog - Google Operating System.

Kako biste pristupili podacima, posjetite stranicu Internetske povijesti te kliknite na ikonicu zupčanika koji se nalazi u gornjem desnom kutu te odaberite 'Preuzmi'.

Pojavit će se prozorčić koji savjetuje korisnicima dvostruku verifikaciju te da ne preuzimaju svoju povijest pretraživanja na javnim računalima.

Odaberite 'Izradi arhivu' i .zip dokument, s cijelom vašom internetskom povijesti, bit će postavljen na vaš Google Drive račun. Tek tada možete preuzeti podatke.

U povijest pretraživanja zabilježena su samo traženja koja ste napravili prijavljeni na Google račun.

zastrašujuća je pomisao da SVE što ste ikada upisali u Google tražilicu biva arhivirano na jednom mjestu. Ako vas to plaši, sve to možete izbrisati. Na stranici Internetske povijesti kliknite na ikonicu zupčanika i odaberite opciju 'Uklanjanje stavki' te odaberite vremenski period. I voila, slobodni ste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:16