WINDAYS11

Suradnja hrvatskih poslovnih anđela i Microsoftovih inovacijskih centara

Potpisan sporazum o suradnji Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE i hrvatskog ogranka Udruge za softversku ekonomiju, inovacije i poduzetništvo (IISEIE), koja upravlja programom Microsoftovih inovacijskih centara u Varaždinu i Splitu.

ROVINJ, 8. travnja 2011. - U sklopu tehnološko-poslovne konferencije WinDays11 u Rovinju je danas potpisan sporazum o suradnji Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE i hrvatskog ogranka Udruge za softversku ekonomiju, inovacije i poduzetništvo (IISEIE), koja upravlja programom Microsoftovih inovacijskih centara u Varaždinu i Splitu.

Hrvatski poslovni anđeli tako nastavljaju s poticanjem inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj, a Microsoftovi inovacijski centri pritom su im idealan partner jer kroz svoje programe potpore inovativnom poduzetništvu omogućuju realizaciju ideja u poduzetničke pothvate.

„Suradnju s Microsoftovim inovacijskim centrima ostvarit ćemo kroz zajedničke aktivnosti i usluge koje će CRANE i MIC pokrenuti i provesti na području Hrvatske, ali i u regiji. Planiramo se koncentrirati prvenstveno na dodatnu edukaciju i savjetovanje poduzetnika, kao i na povezivanje poduzetnika i potencijalnih investitora, što je u poduzetništvu iznimno važno“, rekao je Mihovil Barančić, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela.

U odličnoj atmosferi konferencije WinDays11 zadovoljstvo potpisanim sporazumom iskazao je Marko Drenovački, tajnik udruge IISEIE i voditelj MIC-ova programa: „Vjerujemo kako današnji sporazum znači konkretan korak naprijed za sve poduzetnike i sposobne ljude koji imaju ideje i želju raditi. Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu povezivanjem s hrvatskim poslovnim anđelima dobivaju još jednu dimenziju jer će budući poduzetnici biti u direktnom kontaktu s potencijalnim investitorima.“

Hrvatska mreža poslovnih anđela u tri godine postojanja uložila je 600 tisuća eura u sedam zanimljivih projekata, a posebno je zainteresirana za projekte iz IT industrije. Upravo je to jedan od dodatnih razloga za suradnju s Microsoftovim inovacijskim centrima kroz koje je tijekom proteklih šest godina prošlo više od 1000 zrelih i startup IT tvrtki - nezavisnih proizvođača softvera, a više od 3000

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:22