BUDUĆNOST PRIJEVOZA

SVE NESREĆE GOOGLEOVIH ROBOTSKIH VOZAČA U šest godina imali su 11 sudara, no niti jedan nisu sami skrivili...

 Screenshot Youtube

LOS ANGELES - Google je u ponedjeljak objavio službene podatke o nesrećama u kojima su sudjelovali samovozeči automobili te tvrtke u proteklih šest godina koliko se testiraju na ulicama američke savezne države Kalifornije.

Googleovih više od 20 automobila bilo je u ukupno 11 prometnih nesreća, no tvrtka tvrdi kako ni za jednu nije bio kriv njihov softver.

- Ako provedete dovoljno vremena na cesti, nesreće se događaju, bez obzira jeste li u autu ili u samovozećem autu, rekao je Google-ov direktor projekta Chris Urmson, i dodao kako niti u jednoj od 11 nesreća nije bilo ozlijeđenih.

VIDEO: UBRZO ĆE NAS SVE ZAMIJENITI ROBOTI! Mračna budućnost bliža je nego što mislimo

U sedam nesreća drugo se vozilo zabilo u Googleov auto straga, najčešće na semaforu. U jednoj od nesreća u Googleov auto se zabio samovozeči Audi SQ5 tvrtke Delphi, koji je napravio prekršaj dok je skretao lijevo na križanju, no Audijem je tada upravljao ljudski vozač.

- Nastavit ćemo voziti još tisućama milja kako bi bolje razumjeli prečeste incidente zbog kojih mnogi od nas ne vole svakodnevnu vožnju - i nastavit ćemo raditi na razvoju samovozečeg auta koji će to moći raditi umjesto nas, rekao je Urmson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:10