DOSTUPAN NA TRŽIŠTU

Tvrde da su proizveli stroj za ubijanje korone: ‘Kad smo započinjali nitko nam nije vjerovao‘

Nanowave air
Tvrtka Dynamics tvrdi da je proizvela stroj za ubijanje korone koji upija sve klice i minira ih ultraljubičastim zračenjem

Elektronička firma Dynamics proizvela je stroj za ubijanje koronavirusa koji upija sve klice i minira ih ultraljubičastim zračenjem visokog intenziteta.

Pod imenom Nanowave Air, ovaj stroj u mogućnosti je eliminirati 99 posto virusa za manje od dvije tisućinke sekunde.

image
Nanowave Air

Uređaj ima četiri motora koji uvlače do 300 litara zraka i u mogućnosti je ispuhivati čist zrak bez virusa na udaljenost veću od tri metra.

Nanowave je dostupan u Americi po cijeni od 3,450 dolara, a tim koji ga je proizveo proveo je laboratorijska istraživanja u suradnji sa sveučilištima u Teksasu i Coloradu gdje je postigao učinak od 99.99907 posto.

- Dynamics je proizveo prvi alat za borbu protiv koronavirusa - kazao je profesor inžinjerstva sa Carnegie Mellon sveučilišta, Elias Towe.

Učinak ovog uređaja je impresivan, što je dokazano u većim američkim laboratorijima.

- Kad smo započeli ovo putovanje ljudi nisu vjerovali da ultraljubičasto zračenje može uništiti koronvirus - kazao je Jeff Mullen, direktor i osnivač Dynamicsa čija je inovacija dosad prikupila sve potrebne certifikate koji će omogućiti da se uređaj prodaje i u drugim zemljama.

- Morali smo provesti brojna istraživanja kako bismo pronaši najbolju metodu za deaktiviranje virusa. Uređaj bi mogao biti posebno koristan u prostorima kao što su liječničke ordinacije, recepcije, saloni, uredi, trgovine, kupaonice, dizala, prostorije za sastanke, pa čak i u vozilima - kazao je i dodao kako bi u većim prostorijama trebalo biti više uređaja.

Dynamics je dosad proveo više od 80 eksperimenata na koronavirusu u tekućini, na površinama i zraku, a ovaj uređaj mogao bi značiti prekretnicu u dosadašnjem načinu života s Covidom-19, ali i drugim virusima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:49