GENIJALCI IZ GOOGLEA

Upravo ste poslali nekom mail i istu sekundu požalili? Odsad ima nade za vas...

Upravo ste poslali mail i isti čas zažalili. Poslali ste krivoj osobi krivi tekst u krivom trenutku. Ako imate Gmail, ne trebate brinuti. Kliknite „undo".

Od lani je poznato da Google korisnicima svog e-mail klijenta Gmail omogućuje da ponište slanje mail putem opcije „undo“. Međutim, opcija traje svega 5 sekundi što često nije dovoljno da uspijete reagirati i „spasiti stvar“. Stoga su sad taj period odlučili produljiti na 30 sekundi. Dovoljno vremena da vam do mozga dopre informacija kako možda taj mail i ne želite poslati te dovoljno vremena da vam ruka nađe na ekranu riječ „undo“ i klikne ju.

Mnogi se pitaju kako je moguće poništiti slanje maila koji je već poslan. Genijalci u Googleu testiraju značajku koja korisnicima omogućuje aktivaciju tzv. odgode slanja prije nego se poruka zaista pošalje.

Ekipa sa CNN.com-a napravila je vodič kako postaviti ovu značajku u Gmailu.

1. Logirajte se na Gmail i idite u Google Labs. Ako nikad niste koristili Labs, kliknite riječ "more" u gornjem lijevoj uglu, skrolajte do dolje i kliknite "even more."

2. U desnom stupcu kliknite "Labs."

3. Kliknite "Gmail Labs" u desnom stupcu

4. Skrolajte do dna gdje piše "Undo Send." Kliknite "enable" što će aktivirati ovu značajku. Zatim skrolajte opet dolje i u donjem lijevom uglu kliknite "Save Changes".

5. Otiđite na početnu stranicu Gmaila i kliknite "Settings" u gornjem desnom uglu.

6. Skrolajte dolje do "Undo Send" – trebao bi se nalaziti pored "My Picture." Po „defaultu“ vam je označeno 10 sekundi, no na drop-down meniju možete postaviti da to bude 30 sekundi.

7. Kliknite "Save Changes."

8. Kako bi poništi slanje nekog maila, samo na vrhu zaslona potražite riječi "Your message has been sent" i pored njih opciju "Undo" . Kliknite ju i Gmail će vas vratiti na draft verziju vašeg maila. Imate 30 sekundi da editirate ili izbrišete mail prije nego on bude poslan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:27