SRAZ TEHNO DIVOVA

VELIKI TEST JUTARNJEG Usporedba dva ponajbolja nova smartphonea na svijetu! Je li bolji iPhone 6S ili Google Nexus?

U razmaku od samo nekoliko tjedana dvije ponajveće tehnološke tvrtke na svijetu predstavile su svoje nove generacije pametnih telefona - Apple svoje nove modele nazvane 6S i 6S Plus, a Google svoju osvježenu liniju Nexus, također s dva modela - 5X koji je za njih proizveo LG te 6P koji je napravio Huawei.

I dok je kod Applea sve više-manje jednostavno - naime, razlika između modela je samo u veličini ekrana (4,7 inča prema 5,5) i nekoliko sitnijih kvalitativnih detalja (poput bolje razlučivosti zaslona i optičke stabilizacije fotoparata kod modela 6S Plus), kod Googlea je situacija nešto kompliciranija.

Naime, Nexus 5X je svojevrsna niskobudžetna linija, dok je 6P premium uređaj u punom smislu riječi, napravljen za to da se pohrva upravo s iPhoneom 6S Plus, Samsungom Galaxy S6 ili LG-jem G4.

Usporedo s novim uređajima, obje tvrtke izbacile su i nove operativne sustave - Apple iOS 9, a Google Android nazvan Marshmallow.

Pritom je specifičnost Androida kod Nexus uređaja u tome što je riječ o “stock” Androidu, dakle “golom” operativnom sustavu kakvim ga je zamislio je Google, dok drugi proizvođači Android pametnih telefona - kojima Google Android daje besplatno - mijenjaju i prilagođavaju OS svojim potrebama.

Kako bismo ujednačili kriterije, usporedili smo iPhone 6S Plus i Nexus 6P.

(kliknite na sliku za uvećani prikaz)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:38