UZELI BEZ PITANJA

VIDEO Facebook aplikacija iz mobitela izvlači brojeve telefona

Iako se oko toga podigla velika panika, važno je naglasiti kako 'izvučene' brojeve mobitela svojih Facebook prijatelja možete vidjeti samo vi, a ne cijela mreža

Facebook korisnici ponovo su se našli u problemima s privatnošću nakon što je otkriveno da najpopularnija društvena mreža prilikom sinkronizacije, putem aplikacije za neki od pametnih telefona, iz uređaja izvlači telefonske brojeva spremljene u imeniku.

No, prije nego što panika počne, važno je naglasiti kako 'izvučene' brojeve mobitela svojih Facebook prijatelja možete vidjeti samo vi, a ne cijela mreža.

- Glasine prema kojima su vaši telefonski kontakti vidljivi svima na Facebooku su lažne. Naša lista kontakata postoji već odavno. Telefonske brojeve koji se tamo nalaze su vaši prijatelji sami objavili na Facebooku ili ste sinkronizirali svoj mobitel s Facebookom . Baš kao i na vašem telefonu, vi ste jedini koji možete vidjeti ove brojeve - objasnili su iz Facebooka.

Riječ je o opciji 'Phonebook Contacts' (Kontakti imenika' koja postoji već nekoliko godina iako je korisnici tek sada počinu primjećivati. Da biste došli do nje potrebno je otići u gornji desni kut, kliknuti na 'korisnički račun' (Account) te odabrati 'Uredi listu prijatelja' (Edit friends). Kada se otvori taj prozor lijevo gore odaberite opciju 'Kontakti' (Contacts) i tamo će stajati brojevi telefona.

Ukoliko vam se ova opcija ne sviđa, odabirom OVE POVEZNICE možete obrisati vaš cijeli Facebook telefonski imenik.











Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:54