RESTRUKTURIRANJE

VIDEO: GOOGLE OKREĆE NOVU STRANICU Promijenio logotip u moderan i dječje razigran, kako vam se sviđa?

Prije nekoliko tjedana iz Googlea su objavili kako će dosadašnja krovna tvrtka postati dio matične kompanije Alphabet, a danas su kao znak velikog restrukturiranja tvrtke, predstavili i novi logotip.

– Logotip postaje dio nove obitelji koja uključuje Googleove točkice i ikonu 'G' - stoji u objašnjenju izgleda novog logotipa ove kompanije koja trenutno broji više od 57 tisuća zaposlenih, a godišnji prihodi iznose 66,001 milijardi američkih dolara. Natpis 'Google' sada je napisan fontom sans-serif, što bi ga trebalo učiniti modernijim i razigranijim.

Prvi Googleov logotip stvoren je 1998. godine kada su ga Larry Page i Sergey Brin koristili za svoj diplomski projekt na Sveučilištu Stanford. Nešto kasnije iste godine, na festivalu Burning Man stvorili su prvi doodle logotip s porukom da nisu u uredu. U rujnu se Google preselio na google.com i tada je njegovo beta izdanje podijeljeno sa svijetom.

U svibnju 1999. mijenjaju font logotipa u elegantniji 'Catull'. Punih 11 godina poslije, u svibnju 2010., logotip mijenjaju u svjetliji, te smanjuju sjenu koju bacaju slova. U rujnu 2013. slova postaju još plošnija, a danas, dvije godine kasnije, logotip postaje dio nove obitelji koja uključuje Googleove točkice i ikonu 'G'. Iz tvrtke su kazali da će novi logo uskoro krasiti sve njihove proizvode, a već se nalazi na njihovoj glavnoj stranici gdje u animaciji ruka flomasterom prvo briše stari logo i ispisuje novi.

Google je promjene u svom logotipu prikazao u kratkom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:26