ŽESTOKA BITKA

VIDEO: Može li BlackBerry tablet PlayBook pobijediti iPad?

 AP
Blackberryjev novi tablet Playbook bit će "najbrži ikada", kažu u Reserach in Motionu (RIM) gdje se nadaju kako će Appleu uzeti dio tržišnoh kolača.

S popularizacijom aplikacija i mobilnog Interneta, a posebice nakon pokretanja Ipada, tržište tableta ima sve više igrača Posljednji u nizu tvrtku koji su izbacili vlastiti proizvod za geekove jest Reasearch in Motion (RIM), proizvođač mobilnih uređaja BlackBerry. Njihovo rješenje zove se PlayBook i ima 7-inčnimultitouch zaslon.

Uređaj pokreće BlackBerry Tablet OS, nastao nakon što je tvrtka kupila QNX, komercijalni unix-sličan sustav. RIM-ovom šefu Mikeu Lazaridisu se na prezentaciji Playbooka pridružio i osnivač tvrtke QNX Dan Dodge, koji je rekao kako će "sustav omogućiti da se na tabletu rade stvari koje korisnici nisu nikad prije vidjeli" te da će biti "nevjerojatna gejmerska platforma". Lazardis je dodao kako će PlayBook biti "prvi profesionalni tablet" .

PlayBook ima dvojezgreni procesor 1 GHz, 1 GB radne memorije, dvije ugrađene kamere (s tri i pet megapiksela) s podrškom za snimanje u formatu HD te podršku za reprodukciju sve sile multimedijskih formata. Za razliku od iPada, Playbook podržava Adobeov Flash te nudi micro-HDMI i micro-USB izlaze, kao i dvije kamere za video pozive.

Dimenzije PlayBooka su 130 x 193 x 10 milimetara, a teži 400 grama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:36