CIJENA OKO 270 KUNA

VIDEO Opustite se, ovaj novi izum sačuvat će vam vrijedne stvari na plaži od krađe!

 Screenshot / YouTube

Premda su ručnik i kupaći kostim jedino što nam doista treba na plaži, rijetko tko će se na kupanje uputiti bez mobitela, ključeva od kuće, nešto novaca… Međutim, što onda? Sve te vrijednosti morate ostaviti na obali da biste uskočili u more, a ako pritom nemate društvo, vaše su dragocjenosti ostavljene na milost i nemilost džeparima.

Portal Tech Insider nedavno je donio kratku priču o mogućem rješenju problema - prijenosni sef za plažu, odnosno Beach Vault. Poseban je po tome što izvana izgleda poput vijka. Nakon što unutra pospremite sitnice koje želite sačuvati, vijak jednostavno zabodete u pijesak, a gornji dio prekrijete posebnim ručnikom koji će ga sakriti od znatiželjnih pogleda.

Projekt je započet na Kickstarteru gdje su skupili novce za izradu gadgeta, a danas ga možete kupiti preko službene stranice za 39 dolara.

Međutim, ovo inovativno rješenje funkcionira samo ako se kupate na pješčanim plažama.

Zato je Beach Vault dobio naprednijeg brata - Yelpieja. Yelpie je nešto napredniji prijenosni sef koji izgledom podsjeća na nešto veću kutiju za naočale. S vanjske se strane nalazi brojčanik pa nakon što ga napunite vrijednostima, ukucate PIN i stvar je zaključana. Yelpie je vodootporan i radi s dvije baterije.

Osim brojčanika s vanjske se strane nalazi i detektor pokreta koji je dovoljno osjetljiv da ne detektira slučajne udarce, a u slučaju pokušaja provale, pogrešno ukucanog PIN-a ili nečeg sličnog, oglašava se alarmom. Na službenim stranicama naglašavaju da u ovaj prijenosni sef otprilike stanu dva novčanika, MP3 player, digitalna kamera, dva mobitela, sunčane naočale i dva seta ključeva.

Ni Yelpie nije savršen. Ukrade li vam ga ipak netko, može ga razbiti čekićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:49