UMREŽENO KUHANJE

VIDEO Retro-peći za 21. stoljeće: Šveđani predstavili 'pametnu' pećnicu koja se pali i gasi SMS porukama ili iPhoneom

 YouTube
AGA peći rade na principu čuvanja topline u peći, imaju nekoliko pećnica različitih temperatura, dvije grijače ploče, a mogu služiti i za grijanje prostorije

LONDON - AGA peći zaštitni su znak britanskih domova već preko 80 godina. Proizvodi ih švedska tvrtka AGA, koja ih od 1929 prodaje u Engleskoj, piše Daily Mail.

AGA peći rade na principu čuvanja topline u peći, imaju nekoliko pećnica različitih temperatura, dvije grijače ploče, a mogu služiti i za grijanje prostorije.

Iako su klasične AGA peći iznimno neučinkoviti potrošači energije, jer su neprekidno u pogonu, u novije vrijeme AGA je počela proizvoditi i plinske i električne modele koji se mogu gasiti i paliti prema potrebi.

Od ove godine, AGA je odlučila svoje peći, koje se danas smatraju statusnim simbolom u Engleskoj, približiti 21. stoljeću sa svojim novim modelom - AGA iTotal Control, koji se može paliti i gasiti SMS porukama.

iTotal Control je spojen na internet i mobilnu mrežu, pa može primati uputstva putem SMS-a, na koje može i odgovoriti sa potvrdom da je primio naredbu, a moguće je njime upravljati i putem iPhone ili Android aplikacije.

Cijena za ovu retro-futurističku peć je prava sitnica - ‘samo’ 10.090 funti, oko 95.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:21