VODOOTPORNI ANDROIDI

VIDEO Sony najavio dva nova mobitela iz Xperia serije koji su otporni na vodu, prašinu i grebanje

Radi se o modelima Xperia Go i acro S. Oba su uređaja otporna na uranjanje u vodu do dubine od jednog metra i imaju posebnu zaštitu koja štiti ekran i kučište od grebanja i prašine

Sony Mobile je pridružio obitelji Xperia smartphonea dva nova člana.

Radi se o modelima Xperia Go i acro S.

Oba su uređaja otporna na uranjanje u vodu do dubine od jednog metra i imaju posebnu zaštitu koja štiti ekran i kučište od grebanja i prašine.

Acro S spada u vrh Sonyjeve ponude mobitela.

Pogoni ga dvojezgreni procesor radnog takta 1.5 GHz, ima 4,3 inčni zaslon rezolucije 1280x720 pikesla, 1 GB radne memorije, 16 GB interne memorije, utor za memorijsku karticu i kameru od 16 megapiksela.

Uređaj ima PlayStation certifikat što bi trebalo značiti da će na njemu raditi igre posebno razvijene za Sonyjeve telefone. Operativni sustav ovog mobitela je Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Xperia Go je manji i nešto slabiji mobitel sa 3,5 inčnim zaslonom razlučivosti 320 x 480 piksela, dvojezgrenim procesorom čiji je radni takt 1 GHz, 5 megapikselnom kamerom...

Razlika je i u verziji Androida, za razliku od acro S modela, Xperiu Go će pokretati Android 2.3 (Gingerbread). Sony je najavio naknadnu nadogradnju na Android 4.0.

Mobiteli bi u prodaju trebali krenuti u trećem kvartalu ove godine, a cijene po kojima će se prodavati još su uvijek nepoznate.

Pogledajte kako izgledaju i što nude novi Sonyjeve Xperie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:30