PROLJETNA PREZENTACIJA

VIDEO: TAJNA KOJU ĆE APPLE OTKRITI IDUĆEG TJEDNA Procurila snimka potpuno novog iPada!

 Screenshot TechSmart/YouTube)

Dok se zahuktavaju pripreme za Appleovu proljetnu prezentaciju 21. ožujka pod nazivom “Let us loop you in” (dopustite da vas uključimo, otprilike), na vidjelo izlazi sve više procurenih detalja.

Uz već poznate najave o predstavljanju novog iPhonea veličine 4 inča, koji će zamijeniti iPhone 5S, izgledati kao iPhone 6 i možda se zvati iPhone SE, sinoć se na YouTube kanalu TechSmart pojavila prilično vjerodostojna verzija iPada koji bi također trebao biti predstavljen za tjedan dana. Točnije, na osnovu “izgubljenog” zaštitnog kućišta za novi iPad obrnutim inženjeringom napravljen je 3D isprint novog uređaja.

Prema svemu sudeći, riječ je o nasljedniku iPada Air 2, uređaju dijagonale zaslona 9,7 inča koji će preuzeti neke odlike posljednjeg predstavljenog iPada - iPada Pro. Ako se ove najave pokažu istinitima, novi iPad imat će čak četiri zvučnika - ili barem četiri otvora za zvučnike, po jedan u svakom kutu uređaja.

To bi bilo u skladu s preslikavanjem značajki Proa na niže razrede iPada. Na jednoj od duljih stranica tableta vidljiv je još jedan utor, pretpostavlja se za eksternu tipkovnicu koju će možda isporučivati sam Apple u obliku nekog spoja tipkovnice i zaštitnog kućišta, a definitivno hoće brojni proizvođači periferne opreme.

Tako tipkovnice više neće biti nužno spajati Bluetoothom (manja potrošnja baterije, a i u tipkovnicu je u idealnim uvjetima moguće smjestiti dodatnu bateriju, što produljuje rad). Postoji i maleni izrez ispod kamere, što je po svemu sudeći prostor za LED bljeskalicu, a iako se o tome da će Apple izbaciti klasični utor za slušalice i ostaviti samo “lightning” utor, priključak za slušalice i dalje je tu. Što nije nikakva garancija da će biti tu na iPhoneu 7.

Sve u svemu, ova najava izgleda vrlo vjerodostojno, s obizrom na Appleovu sklonost evolutivnim zahvatima i drastičnim promjenama tek kada to postane neizbježno. Ono što nije poznato jest je li Apple uspio implementirati 3D Touch s iPhonea 6S na ovako veliki zaslon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:33