OSJETLJIV NA DODIR

VIDEO, TANAK KAO PAPIR Stiže PaperTab: Pogledajte revolucionarni savitljivi tablet!

 YouTube

Revolucionarni tablet ekrana tankog kao list papira koji se može savijati, a može vam i ispasti bez da se ošteti razvili su stručnjaci s kanadskog Queen’s Universityja u suradnji s tvrtkom Plastic Logic and Intel Labs.

Tanki ekran koji bi se u budućnosti mogao naći u svim uredima zamjenjujući kompjutore bit će predstavljen na najvećem tehnološkom sajmu - Consumer Electronics Showu u Las Vegasu.









Umjesto Windowsa na jednom displeju, korisnici će imati mogućnost koristiti deset ili više interaktivnih displeja osjetljivih na dodir. Takozvani 'PaperTab' moći će se koristiti za čitanje elektronskih knjiga, a stranice se okreću jednostavnim savijanjem 'ekrana'.

- Koristeći nekoliko PaperTabova mnogo je lakše raditi istodobno s nekoliko dokumenata - kazao je Roel Vertegaal iz Queen’s Universitya.

Primjerice, PaperTab dopušta korisnicima da pošalju fotografiju jednostavno dodirivajući jedan PaperTab koji prikazuje email poruku i drugi PaperTab koji prikazuje fotografiju. Tako se fotografija automatski dodaje kao prilog u mail. E-mail se najlakše može poslati savijanjem gornjeg kuta displeja.

Isto tako, veća slika na displeju može nastati postavljajući dva PaperTaba jedan do drugoga.

- U roku od pet do 10 godina, većina kompjutora, od laptopa do tableta, izgledat će upravo poput ovog - kazao je Ryan Brotman, znanstvenik iz Intela.

Neki od autora kažu kako bi PaperTab mogao zamijeniti i papir.

Interaktivni plastični fleksibilni 10.7” inčni displej visoke rezolucije dolazi s Intel® CoreTM i5 procesorom druge generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:00