ULTIMATIVNI GADGET

Vrhunski mobitel i digitalni fotoaparat - Nokia N8

Nokijin najnoviji primjerak smatrphonea, N8, najavljen za treći kvartal ove godine, bit će opremljen impresivnom lepezom mogućnosti. Jedna koja se posebno ističe je digitalna kamera od nevjerojatnih dvanaest megapiksela.

Nokia N8 će korisnicima pružiti i ultrabrzo spajanje na internet pomoću HSDPA te HSUPA veza. Naravno, tu je i wi-fi za internetske hotspotove. Povezivanje s računalom te drugim mobilnim uređajima odvijat će se preko mikro USB-a te Bluetootha.

Najnoviji Nokijin pametni telefon krasit će i 3,5 inčni (8,9 centimetara) AMOLED kapacitivni ekran osjetljiv na dodir koji pruža interaktivnu navigaciju korisničkim sučeljem kao i iznimno kvalitetan prikaz slika kroz 16 milijuna boja te rezoluciju od 360 puta 640 piksela. Zaslon ima i akcelerometar te je napravljen od matrijala otpornih na grebanje.

Velik broj apliakcija i mogućnosti N8-ice upućuje kako Nokia planira novim smartphoneom privući velik broj različitih korisnika. Svestrani integrirani medijski player podržava većinu uobičajenih glazbenih i video formata. Biznismeni će posebno cijeniti kompatibilnost s word, excel, PowerPoint te PDF dokumentima.

Uz to N8 će imati i GPS s A-GPS podrškom što će omogućiti korištenje digitalnog kompasa i aplikacije Ovi Maps.

Internih 16GB moguće je dodatno proširiti umetanjem micro SD kartice maksimalnih 32 GB. Velika memorija omogućuje i gotovo neograničen broj kontakata u imeniku.

Kao što smo ranije spomenuli, novi će N8 krasiti i vrlo impresivna 12-megapikselna kamera s optikom Carl Zeiss i xenonskom bljeskalicom te rezolucijom fotografija od 4000x3000. Uz to, kamera će moći snimati HD filmiće.

Operativni sustav će biti Symbian^3 koji će pokretati ARM-ov procesor, no za sada nije poznato o kojem se modelu radi. Glasine govore da će to biti onaj od 1GHz.

Isporuka počinje na jesen i to u pet različitih boja, a cijena uređaja za europsko tržište je 370 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:58