PRVI PUT U POVIJESTI

WIKIPEDIJA ZABRANILA KORIŠTENJE NAJČITANIJEG PORTALA NA SVIJETU 'Oni su medij koji ne provjerava činjenice, fokusira se na senzacije i izmišljanje!'

 REUTERS

Urednici Wikipedije odlučili su zabraniti britanski Daily Mail kao prihvatljiv izvor na svojim stranicama, i proglasili su tu medijsku grupu 'uglavnom nepouzdanom', javlja Guardian.

Radi se o prvom slučaju otkad je osnovana ta besplatna online enciklopedija da se zabranjuje korištenje svog sadržaja neke medijske kuće. Čak i Fox News i Russia Today, čiji je sadržaj često upitan, se smiju koristiti kao izvori u člancima.

Urednici su se odlučili na ovaj potez zbog reputacije koju Daily Mail ima kao medij koji 'slabo provjerava činjenice, fokusira se na senzacionalizam, pa čak i na izmišljanje'.

Iako će i dalje biti moguće stavljati poveznice na online izdanje Daily Maila, kada je članak o toj publikaciji ili nekom od njezinih novinara, no ukoliko korisnik pokuša navesti Daily Mail kao izvor informacije, iskočit će mu obavijest kako ga ne bi trebao koristiti, već bi trebao naći alternativni izvor.

Nitko iz Daily Maila, čije je online izdanje najčitaniji portal neke tiskane publikacije na svijetu, za sada nije komentirao odluku urednika Wikipedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. siječanj 2022 04:16