WINDAYS11

WinDays11- Nove ideje za bolje poslovanje

Najveća i najznačajnija tehnološko-poslovna konferencija u Hrvatskoj i regiji okružit će vas prostorima drugačijih ideja o vašem poslovanju, tehnologiji, čak i zabavi.

Razvoj mobilnih aplikacija

Mobilne aplikacije rastuće su tržište; dobro osmišljena aplikacija može brzo doprijeti do korisnika širom svijeta, a prodajna se obavlja putem aplikacijskih trgovina koje su danas dostupne na svim pametnim platformama za mobilne telefone. No, kako razvijati mobilne aplikacije, odakle krenuti, koja su znanja i alati potrebni? Nokia je prihvatila Windows Phone 7 kao svoju glavnu platformu za pametne telefone, a kako krenuti s razvojem Windows Phone 7 aplikacija bit će riječi i na predstojećoj Microsoft WinDays11 konferenciji u Rovinju, za koju se još uvijek stignete prijaviti.

Novi poslovni modeli u praksi

Bi li vaša tvrtka bila konkurentnija kada biste se mogli osloniti na snažniju, jaču podršku tehnologije? No ako smatrate da su informatički resursi – poput hardvera i softvera – ograničavajući faktor zbog troška koji se povećava sa širenjem poslovanja, tada biste trebali razmotriti koncept "računarstva u oblaku" koji zaista omogućava stvaranje i primjenu novih poslovnih modela jer vrhunske tehnologije postaju dostupne i manjim tvrtkama. One tako efikasno mogu pokušati konkurirati etabliranim igračima – razmislite o tome kao o ideji dana. Stvara li cloud computing uistinu priliku za razvoj novih poslovnih modela? O tome će se, između ostaloga, razgovarati na WinDays11 Business konferenciji sljedećeg tjedna.

Fenomen grupne kupnje

U manje od dvije godine nakon pojavljivanja, prvi projekt grupne kupnje „Groupon“ procijenjen je na oko 15 milijardi dolara. Koncept funkcionira tako što zainteresirani kupci mogu ostvariti velike popuste za kupovinu pojedinih proizvoda i usluga ako se sakupi dovoljan broj zainteresiranih. U Hrvatskoj trenutno posluje skoro dvadesetak „klonova“ tog modela, a o tome što on donosi i koliko može biti uspješan – za kupce, prodavače i kao sam poslovni model na webu – govorit će se i na predstojećoj poslovnoj konferenciji WinDays11 Business u Rovinju.

Kako koristiti digitalni marketing?

Strelovit rast ulaganja u promociju i prodaju kroz digitalne platforme prati i sve kompleksnije mjerenje izrazito segmentiranih digitalnih kanala. Kako ispravno planirati, ulagati i mjeriti u svijetu koji je u stalnoj inovaciji i promjeni? Kojim alatima se možemo služiti kako bi efikasno ulagali u digitalno marketiranje i marketing općenito? Ako su to pitanja koja utječu na vaše svakodnevno promišljanje vlastitog poslovanja, posjetite WinDays11 Business konferenciju koja se uskoro održava u Rovinju ; jedna je od radionica posvećena i ovoj temi.

Što je virtualni novac?

Usporedo s globalnim povećanjem Internet korisnika, pojavili su se novi načini i platforme razmjene „dobara“ koji nadopunjuju, a ponekad i u potpunosti zamjenjuju poznate monetarne sustave. Je li virtualni novac stvarna vrijednost, koji su trenutno najveći sustavi virtualnih valuta i koje su njihove primjene tj. vrijednosti za Internet korisnika, te Internet industriju? Korisnici su spremni kupovati i poklanjati virtualne poklone, čak i virtualne predmete u online igrama – postoji li ovdje prilika i za vašu tvrtku? Na predstojećoj poslovnoj konferenciji WinDays11 Business sudionike očekuje i zanimljiva rasprava na ovu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 19:12