U BARCELONI

XIAOMI PREDSTAVIO NOVI TOP MODEL SMARTPHONEA Ima trostruku glavnu kameru zaštićenu safirnim staklom, a i ostatak telefona je impresivan

 

Premda je prošlo već neko vrijeme otkako je predstavljen u Kini, Xiaomi je u ponedjeljak na sajmu Mobile World Congress u Barceloni za globalnu publiku održao prezentaciju svog novog top modela pametnog telefona Mi 9.

Sajam Mobile World Congress u Barceloni

Sajam Mobile World Congress u Barceloni

Xiaomi Mi 9 je ovih dana od specijalizirane agencije za testiranje kamera DxOMark dobio dosad najveću dodijeljenu ocjenu za kvalitetu video kamere - 99 bodova - pa ne čudi da je kineska tvrtka najviše pažnje prilikom predstavljanja posvetila upravo tom segmentu. Mi 9 ima trostruku glavnu kameru zaštićeni safirnim staklom, jedna ima Sonyjev senzor IMX 586 sa 48 megapiksela, druga je telefoto kamera od 12 megepiksela s 2X optičkim uvećanjem, dok je treća ultraširokokutna kamera od 17 megapiksela i s kutom snimanja od 117 stupnjeva.

Naprije je 20-megapikselna selfie kamerastražnje kamere presvučene finim safirnim staklom. I ostatak telefona je na papiru impresivan: ima sistemski čip Snapdragon 855 te 6,4-inčni AMOLED ekran u Full HD razlučivosti koji prekriva 90,7 posto prednjeg dijela uređaja i ima omjer stranica od 19,5:9 te senzor za otisak prsta ispod ekrana, kao i maleni “kapljica” notch. Xiaomi je istaknuo brojne značajke za pojačavanje svjetline ekrana. Baterija ima kapacitet od 3300 mAh te podržava brzo punjenje od 20W. Telefon ima memorijske inačice od 6 ili 8 GB RAM-a te 64 ili 128 GB interne memorije, a u Hrvatsku dolazi krajem ožujka. Europska cijena osnovnog modela je 449 eura, a opremljenijeg 499 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:01