REDMI 11

Xiaomi predstavio novu generaciju telefona koji pruža jednu od najboljih vrijednosti za novac

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

 Xiaomi
Cijene uređaja se kreću od 179 dolara za najjeftiniji model, dok najskuplji košta 379 dolara (hrvatske cijene još se ne znaju)

Xiaomi je ovaj tjedan predstavio novu generaciju pametnog telefona iz svoje obitelji srednjeg ranga Redmi: riječ je o seriji Note 11 koja ovaj put dolazi u čak četiri verzije.

Xiaomijeva linija Redmi Note etablirala se na tržištu kao jedna od najboljih vrijednosti za novac u svijetu pametnih telefona, a čini se da bi se taj trend mogao nastaviti i ovim novim modelima, s obzirom na to da se cijene kreću od 179 dolara za najjeftiniji model, dok najskuplji košta 379 dolara (hrvatske cijene bit će poznate naknadno, prije nego što uređaji dođu u prodaju krajem veljače ili početkom ožujka).

Linija se sastoji od uređaja Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S i Redmi Note 11. Kada se pogleda dizajn uređaja koji nose etiketu Pro, nije teško zaključiti da su novi modeli iPhonea bili inspiracija za kockastiji izgled s ravnim plohama. Druga dva modela pak imaju nešto rezerviraniji i klasičniji dizajn, s blago zaobljenim stražnjim staklom. Uz klasične crne i bijele dostupne su i neke prilično intrigantne boje kao što su "atlantsko plava" te "polarno plava".

image

Redmi Note 11 Pro

Xiaomi

Svi telefoni imaju ravne zaslone, i to prilično obećavajućih specifikacija s obzirom na cijenu. Riječ je o AMOLED panelima s Full HD rezolucijom, Pro verzije imaju frekvenciju osvježavanja slike od 120 Hz, dok Redmi 11 i 11S imaju ekrane od 90 Hz. Razlikuju se i po veličini - Pro modeli su nešto veći, s dijagonalom od 6,67 inča, u odnosu na 6,43 inča kod druga dva telefona. Iskustvu gejminga i gledanja video sadržaja trebali bi pomoći i stereo zvučnici smješteni na vrhu i na dnu kućišta. Dodatno, uređaji imaju i utor za slušalice.

image

Redmi Note 11S

Xiaomi

Kada je riječ o performansama, ne bi trebalo očekivati čuda. Xiaomi se odlučio na sistemske čipove iz srednje klase - Snapdragon 695, Helio G96 i Snapdragon 680 - koji bi trebali omogućiti zadovoljavajući rad uz uštedu energije. Memorijske kombinacije kroz sva četiri uređaja su prebrojne da bismo ih ovdje navodili, dovoljno je naglasiti da postoje modeli sa 4, 6 i 8 gigabajta RAM-a te sa 64 i 128 gigabajta interne pohrane.

image

Napristupačniji model u obitelji je Redmi 11

Xiaomi

Sva četiri uređaja iz obitelji Redmi Note 11 opremljena su prilično velikom baterijom s kapacitetom od 5000 mAh. Osim toga, Pro verzije dolaze s mogućnošću brzog punjenja od 67W (Xiaomi navodi da je dovoljno 15 minuta za punjenje 50 posto baterije), dok ulazne inačice imaju 33W punjenje (sat vremena do 100 posto). Punjači dolaze uz telefone.

image

Svi telefoni opremljeni su velikim baterijama od 5000 mAh

Xiaomi

Što se tiče kamera, Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S dolaze s glavnim senzorima od 108 megapiksela te ultraširokom kamerom rezolucije 8 megapiksela. Najpristupačniji model Redmi 11 pak ima glavni senzor od 50 MP. Telefoni imaju još i razne kombinacije dubinskih senzora i makro kamera od po 2 megapiksela, ali dosad se pokazalo da ti dodaci ne dodaju osobitu vrijednost.

Uz pametne telefone, Xiaomi je najavio i novu generaciju svog softvera MIUI 13, koji donosi još više mogućnosti prilagodbe i personalizacije uređaja, kao i novi pročišćivač zraka Xiaomi Smart Air Purifier 4, čija će početna cijena biti 199 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:57