VELIKA PROMJENA

YouTube će sakriti informaciju na temelju koje mnogi odlučuju hoće li neki video uopće pogledati

 Chris Jobs/Alamy/Alamy/Profimedia
Tvrtka kaže da želi spriječiti uznemiravanje i napadanje manjih stvaratelja sadržaja te promicati "interakcije s poštovanjem"

YouTube je najavio da će sakriti broj "dislikeova", odnosno, negativnih ocjena na videozapisima na svojoj platformi.

Tvrtka kaže da želi spriječiti uznemiravanje i napadanje manjih stvaratelja sadržaja te promicati "interakcije s poštovanjem između gledatelja i kreatora", piše TechCrunch.

Gledatelji će i dalje putem gumba moći reći da im se neki video ne sviđa, međutim samo će autor videa ili vlasnik profila moći vidjeti koliko "dislikeova" ima neki njegov video.

YouTube je u ožujku objavio da eksperimentira sa skrivanjem broja negativnih ocjena, a pojedini kreatori već dugo imaju mogućnost sakriti ocjene svojih videozapisa.

Nestanak broja "dislikeova" za mnoge će biti promjena jer su navikli da mogu vidjeti omjer "likeova" i "dislikeova" čim kliknu na videozapis, a to može pridonijeti njihovoj odluci hoće li ga uopće pogledati.

Sada to više neće biti opcija, a bi moglo spriječiti uznemiravanje kreatora sadržaja na platformi.

YouTube je rekao da je također čuo od manjih kreatora i ostalih koji su tek započeli rad na platformi da smatraju da su često nepravedno mete napada "dislikeovima".

Eksperiment koji je YouTube proveo potvrdio je da je to istina, odnosno, kreatori s manjim kanalima češće su bili mete napada nego veći i poznatiji kreatori sadržaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:07