TASKRABBIT USLUGA

Zaposlenici u Googleu odsad besplatno imaju i kućne pomoćnice

Google plaća svojim zaposlenicima brojne usluge, poput onih da im netko pospremi kuću, prošeta psa, napuni auto gorivom ili pokupi stvari iz IKEA-e.

Biti zaposlen u Googleu mnogima je san, ne samo zbog brenda te tvrtke već i zbog dobrog imidža oko brige za svoje zaposlenike. Godinama su Internetom kružile fotografije iz Googleovo središta u kojima su se nalazile sobe za igranje i odmaranje, a novim potezom uprave Googleovci su definitivno najsretniji zaposlenici.

Google, naime, plaća svojim zaposlenicima brojne usluge, poput onih da im netko pospremi kuću, prošeta psa, napuni auto gorivom ili pokupi stvari iz IKEA-e.

Stvar funkcionira na način da zaposlenici dobiju „kredite“ za TaskRabbit, online servis koji nudi čudne poslove u pet velikih američkih gradova. Posljednji u nizu traženih poslova su „Složiti rublje,“ „Skuhati večeru za dvoje“ i „pokupiti i donijeti tortu“. Naravno, usluga se za Googleovce odnosi samo ako žive u jednoj od uslugom zahvaćenih regija.

Vlasnica TaskRabbita Leah Busque nije htjela otkriti detalje oko dogovora s Googleom, poput one koliki je limit za pojedinačnog zaposlenika, no potrvdila je da zaposlenici te tvrtke uživaju u sponzoriranim uslugama.

„Stvar je jednostavna – zaposlenici dobiju pomoć koju trebaju i nešto životnog balansa, dok su tvrtke sretne jer imaju lojalne zaposlenike koji su više fokusirani na svoj posao,“ objasnila je Busque.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:03