SAMO NEUM...

Zašto se vlasnicima iPhonea Pelješki most uopće ne nudi kao opcija za put do Dubrovnika?

Pelješki most (sredina)

 Screenshot; Jakov Prkic/Cropix/
Aplikacija iPhonea zasad, iz nepoznatog razloga, kaska za svojom počesto jeftinijom konkurencijom

Vlasnici iPhonea koji se ovih dana pokušavaju automobilom dočepati Dubrovnika i dalje će do Grada morati preko Neuma.

Naime, aplikacija Karte na Appleovim pametnim telefonima još uvijek ne registrira Pelješki most kojim je jug Hrvatske i službeno spojen s ostatkom države nego korisnike aplikacije šalje preko granice kroz koridor u Neumu. S druge strane, Google Maps, aplikacija za navigaciju i promet na Android uređajima, nudi Pelješki most kao glavni i najkraći pravac za Dubrovnik.

image
Screenshot/
image
Screenshot/

Aplikacija iPhonea zasad, iz nepoznatog razloga, kaska za svojom počesto jeftinijom konkurencijom (novi iPhone može koštati do 15 tisuća kuna). Ako, primjerice, zatražimo rutu od Ploča do Dubrovnika, kao što smo to učinili u našem testu, Appleova aplikacija Karte voditi nas preko Neuma i vrijeme dolaska procjenjuje na 2 sata i 5 minuta. Pritom, kako se može vidjeti, razlog zašto ruta preko Pelješkog mosta nije ponuđena jest zato što ga u aplikaciji - nema, uopće nije registriran. U Apple Kartama na prostoru između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu, preko Malostonskog zaljeva, nema ničeg.

image
Screenshot/

Što se tiče Google Mapsa, kada tražimo istu rutu Ploče-Dubrovnik, aplikacija kao najbolju rutu stavlja onu preko Pelješkog mosta i procjenjuje vrijeme dolaska na sat i 55 minuta, odnosno deset minuta kraće od iPhonea.

image
Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:16