WOMEN TECHMAKERS

Znate li što je sindrom varalice? Prvi put u Hrvatskoj Googleova konferencija na tu temu

Ilustracija
 Alain Jocard/AFP
Online event u suradnji s Googleom organizira udruga Women Techmakers Croatia

Po prvi put u Hrvatskoj organizira se dvodnevni online event, radionica i panel "Google I/O Extended" na temu "sindroma varalice" (Imposter syndrome).

Organizira ga udruga Women Techmakers Croatia koja, između ostalog, okuplja žene koje rade u svijetu napredne tehnologije.

- Osjećaj da ste lažni ili varalica, unatoč vašim uspjesima i postignućima, mogu biti iscrpljujuće i često imaju visoku cijenu kako profesionalno tako i osobno - objašnjavaju organizatori.

Ovaj dvodnevni event istražuje što je sindrom varalice ili fenomen varalice, kako se on pojavljuje i koliki bi utjecaj mogao imati na vama. Event nudi praktične uvide i tehnike te pruža prostor za razmišljanje o tome kako ga možete uočiti i što možete učiniti kako biste upravljali takvom emocijom, bilo da tek birate čime biste se bavili u životu ili ako ste profesionalac koji razmišlja o promijeni karijere ili napretku - ovo je idealan event za vas, dodaju.

Radionica će biti na engleskom, a panel rasprava na hrvatskom jeziku.

Radionicu na engleskom voditi će Laura Cincera iz Googlea. Njezin rad kao voditeljice programa u Googleu fokusira se na transformiranje obrazovanja čineći ga besplatnim, dostupnim i relevantnim za buduće budućnosti i osnažujući ljude da napreduju, pružajući im vještine potrebne za uspjeh. Prije toga zalagala se za ravnopravnost spolova u poslovanju u Australijskoj ženskoj gospodarskoj komori, oblikovala je rad World Economic Foruma te bila govornica i organizatorica TEDx-a. Njezin rad prepoznat je nagradom Forbes 30 do 30 godina.

Dan nakon radionice na panel stižu Sara Tilly, Tech Writer Team Lead iz Infobipa, Vladimir Tomislav Katušić, suradnik za razvoj timova u Develor d.o.o./Savjetovanje i psihoterapija te Mateja Bartolović, Head of Design iz Cinnamon agencije.

Prijave na event još su otvorene putem ovog linka

- Ovaj program vodim već 4 godine i organizirali smo pregršt radionica, panela i razno raznih evenata. Uz organizaciju svega toga radim i kao IT menadžerka u Dotmetricsu (Ipsos Mori) i mentoriram. Upravo me poslovno iskustvo motiviralo da organiziram ovako psihološki intenzivan event jer najčešće me ljudi, zainteresirani za rad u IT-u, pitaju odkud početi, koju ulogu izabrati za školovanje. Uz to imamo česti problem u prekvalifikaciji. Kroz karijeru događa se da developeri žele postati menadžeri, menadžeri žele posati developeri i non-IT ljudi koji žele zakoračiti u ovu našu popularnu branšu. Za svaki taj korak potrebno je samopouzdanje i fokusiran, kontinuiran rad na sebi i na vještinama koje želiš apsorbirati. Konkurencija je ogromna, globalna i jasno je zašto ovaj put zastrašujuć i upravo zato mislim da je bitno pričati o mentalnim blokadama jer to je najkonkretniji način da se osoba ‘pokrene’, govori nam Tina Fišić, ambasadorica Googleovog programa Women Techmakers za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:04