NOVITET ZA INFLUENCERE

Zuckerberg uvodi novost na Instagramu koja se neće svima svidjeti: Stiže mjesečna pretplata?

Instagram

 Lorenzo Di Cola/AFP
Instagram navodno radi na mogućnosti uvođenja pretplate za tzv. ‘ekskluzivne storyje‘

Popularna društvena mreža Instagram mogla bi uvesti pretplatu za jedan dio sadržaja koji objavljuju korisnici, prenosi The Verge.

Instagram navodno radi na mogućnosti uvođenja pretplate za tzv. 'ekskluzivne storyje', što znači da bi influenceri bili u mogućnosti odabrati jedan dio svojih Instagram storyja kojima će pristup imati samo oni koji plate za to.

Korisnici Instagrama tako će plaćati mjesečnu naknadu za pristup sadržaju onih profila koje prate te će se oni pretvoriti u 'ekskluzivne storyje i liveove'. Korisnici će uz svoje korisničko ime navodno dobiti novu oznaku na koju će se trebati kliknuti i pretplatiti se na sadržaj, a 'ekskluzivni storyji i liveovi' imat će ljubičasti obrub.

Cijena pretplate kretat će se od 0,99 do 99,99 dolara mjesečno, a kreatori sadržaja mogu sami odabrati cijenu svoje pretplate. Trenutno je ovaj novitet u testnoj fazi u SAD-u, a u njoj sudjeluje 10 osoba, uključujući košarkašicu Sedonu Prince, olimpijku Jordan Chiles i astrologinju Alizu Kelly.

Na početku će sav iznos pretplate ići influencerima u džep, iako će najvjerojatnije s vremenom i Meta početi uzimati dio provizije.

Na ovaj se novitet osvrnuo i Mark Zuckerberg na svom Facebook profilu.

"Danas pokrećemo testno uvođenje pretplate na Instagramu u SAD-u. To će pomoći kreatorima sadržaja da zarade više, nudeći dodatne pogodnosti svojim najangažiranijim pratiteljima, kao što je pristup ekskluzivnim Liveovima i Storyjima. Uzbuđen sam što ću nastaviti stvarati alate za kreatore sadržaja kako bi zarađivali za život kreativnim radom, i što će te alate uskoro dobiti još veći broj kreatora sadržaja", napisao je Zuckerberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 07:55