Slatke muke putovanja

Top 10 hotela s najljepšim pogledom

Fantastična mjesta koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Za ljubitelje putovanja nema slađih muka od biranja sljedećeg mjesta na koje ćemo kročiti nogom, istražiti ga u dubinu i upisati na kartu svijeta kao osvojeno područje, a memoriju kompjutora još malo zakrčiti fotografijama. Deset hotela koje vam ovdje predstavljamo oduzet će vam onaj neugodni osjećaj odvojenosti od mjesta koje ste posjetili čim uđete u hotel, jer ovi su hoteli povezani s okolinom, koja se stapa s njima i kroz prozore vam ulazi u sobu.

Molori Safari Lodge, JAR

Smješten na 75 000 hektara Madikwe rezervata za divlje životinje, Molori Safari Lodge nalazi se oko 400 kilometara sjeverozapadno od Johannesburga. Ovdje se u potpunosti možete povezati s prirodom, a pogled na nepreglednu dolinu i obilje divljih životinja oduzet će vam dah.



Smjestiti se možete u jedan od pet lodgeva. Svaki ima drvenu verandu, bazen i staklene zidove koji se mogu u potpunosti otvoriti i stvoriti osjećaj prozračnosti i života u divljini, naravno, luksuznog života. Domaći štih daju lokalni elementi korišteni u dizajnu interijera, a luksuzan izgled ‘pojačavaju’ detalji poput kristalnih lustera te Fendijevo pokućstvo, kao i ono Kennetha Cobonpuea i Philippa Pleina.



Prostrani apartmani sastoje se od spavaće sobe, dnevnog boravka i kupaonice, a cijeli prostor odiše toplinom i udobnošću. Maštoviti i korisni detalji poput teleskopa za promatranje veličanstvenih afričkih životinja omogućit će vam mali «kućni safari». Za maksimalno ugodno promatranje prirode uronite u vanjski grijani jacuzzi. Nakon opuštanja u resortu, krenite u istraživanje afričke divljine. Prirodu koja okružuje Molori Safari Lodge nastanjuju lavovi, slonovi, crni i bijeli nosorozi, bivoli, mnogobrojne vrste ptica, kao i ugrožena cheetah, smeđa hijena i divlji psi. www.molori.com

Hotel Marqués de Riscal, Elciego, Španjolska

Hotel izvanrednog izgleda djelo je renomiranog arhitekta Franka O. Gehryja i njegovo je drugo remek-djelo u Španjolskoj, nakon Guggenheim muzeja u Bilbauu. Smješten u ‘Gradu vina’ - Elciegu, izgrađen od zlatno i ružičasto obojanog titana, hotel svojom pojavom očarava i šokira.

Dio je imanja koje je posvećeno proučavanju i proizvodnji vina. Svaka od 43 sobe, uključujući i 11 apartmana svojim modernim uređenjem odražavaju jedinstven dizajn eksterijera i pružaju udobnu atmosferu. Iz bilo koje od 29 soba u Spa krilu hotela ili s osam terasa koje su vam na raspolaganju, uživat ćete u pogledu na lijepe krajolike, plodne vinograde i grad Elciego. The Marqués de Riscal Restaurant i 1860 Restaurant oduševljavaju vrhunski odabranim vinima iz svih krajeva svijeta, te ponudom moderniziranih tradicionalnih baskijskoriojanskih jela, a za smirujući pogled na grad popnite se do elegantno uređenog bara na krovu.

Kako biste u potpunosti upili atmosferu mjesta prepustite se jednoj od vinskih terapija i tretmana u hotelskom Caudalíe Vinothérapie Spau.

www.marquesderiscal.com

Mamilla Hotel, Jeruzalem, Izrael

Smješten u srcu jednog od najstarijih gradova svijeta, hotel Mamilla predstavlja jedan od najljepših dizajnerskih hotela u Izraelu. Nalazi se na poznatoj Alrov Mamilla aveniji, prepunoj dobrih mjesta za šoping i zabavu, koja vodi do samog ulaza u stari grad, a odatle i do ostalih gradskih znamenitosti. Gledajući iz hotela stare gradske zidine, Davidovu kulu i ostatak panorame Jeruzalema, ne možete se oduprijeti duhu prošlosti i ne osjetiti strahopoštovanje pred tim moćnim mjestom.

Hotel Mamilla novi je hotel u kojem su svjetski poznati arhitekt Moshe Safdie i dizajner za unutrašnjost Piero Lissoni spojili inovativan i sofisticirani dizajn s jedinstvenom i bogatom kulturom Jeruzalema. Kod uređenja soba i apartmana kombinirane su kontrasne boje i teksture – crna metalna uzglavlja s bijelim prozirnim zavjesama, drveni podovi s prirodnim jeruzalemskim kamenom. Osim iz hotelskih apartmana najbolji pogled na Jeruzalem pruža se s loungea i restorana Rooftop koji se, nalazi na krovu hotela i definitvno postaje hit mjesto u gradu za opuštanje i uživanje u talijanskim i lokalnim specijalitetima. www.mamillahotel.com

The Lodge, Verbier, Švicarska

Najnoviji u kolekciji vrhunskih odmarališta u vlasništvu Virgin Limited Edition Sir Richarda Bransona, Lodge je jedna od najluksuznijih alpskih kuća u planinama. Udaljen petominutnom vožnjom od Après- ski destinacije - Verbiera i samo 250 metara od glavne stanice vučnica sa skijaškom stazom iza leđa, Lodge je sjajno mjesto za skijanje, sanjkanje, snowboard, ali i zabavu. Ljeti možete igrati golf, tenis, planinariti, jahati, pecati, ići na rafting...

Zajedničke prostorije nalaze se u prizemlju i prvom katu, dok devet apartmana zauzimaju zadnja tri kata. U njima se može smjestiti do 18 gosti- ju, pa ćete se zbog intimne atmosfere osjećati kao kod kuće, a imate li veće društvo možete iznajmiti i cijelu kuću. Opremljeni su mnogobrojnim korisnim potrepštinama, a imaju odličan pogled na Verbier, prostranu dolinu u podnožju i planinske vrhove u daljini. Sobe su pažljivo uređene s mnoštvom slatkih detalja, poput npr. gumenih patkica u kupaonici ili plišanih bernardinaca čiji natpis na ogrlici poručuje „Pusti umorne psiće da spavaju“, a stavite ih ispred sobe kada ne želite da vas se ometa.

Nakon napornog dana na snježnim padinama u Lodgeu vam je na raspolaganju unutarnji bazen, jacuzzi, teretana, Virgin Touch Spa i sauna, a zaželite li se svježeg zimskog zraka udobno se smjestite na terasu ili uronite u vanjski jacuzzi. Soba za tulume ima biljarski stol, dobro opremljen bar, Nintendo Wii konzolu i širok izbor DVD-a za gledanje na 50 inčnom plazma televizoru. Oni željni mirnije atmosfere mogu se opustiti uz kamin uz dobru knjigu iz bogate knjižnice, a ako se ne budete mogli odvojiti od dobrog štiva, a vrijeme je za odlazak kući, knjigu možete ponijeti sa sobom. Jedini je uvjet da umjesto nje ostavite neku drugu.

Djeca ovdje dobivaju poseban tretman, pa možete računati na to da im nikad neće biti dosadno: kroz lov na blago upoznat će okolinu, ljeti mogu igrati tenis, voziti bicikl, šetati, plivati, a zimi, osim skijanja uz poduku odličnih instruktora, mogu se natjeca- ti tko će napraviti najljepšeg snjegovića ili snježnog anđela ili, pak, klizati na mini kliza- lištu.

Oni koji žele biti odvojeni od odraslih spavati mogu u posebnoj sobi s krevetima na kat, odvojenom kupaonicom, plazma televizorom i DVD playerom te Xbox igraćom konzolom. www.thelodge.virgin.com

Hotel Missoni, Edinburgh, Velika Britanija

Otvoren u lipnju 2009. godine ovaj je hotel prava dizajnerska poslastica, baš kao što je Missoni odjeća prava modna. Dizajnirala ga je Rosita Missoni, kreativna direktorica i jedna od osnivača marke Missoni, te ne čudi što se smioni i jedinstveni stil te talijanske modne kuće provlači kroz cijeli hotel.

Crna i bijela boja kombinirane su s blještavim, žarkim bojama, a prepoznatljivi Missonijev uzorak s dizajnerskim pokućstvom, uključujući i komade poznatog škotskog dizajnera Charlesa Rennieja Mackintosha. Prestižna lokacija pružit će vam očaravajući pogled na edinburški dvorac, Katedralu svetog Gilesa, te poznati Royal Mile, a hotel je zbog položaja između starog i novog grada savršena polazišna točka za razgledanje, šoping i odlazak u odlične restorane.


136 soba i apartmana obojani su ljubičastom, tirkiznom, plavom, žutom i smaragdnom bojom, a detalji popust Missonijeve posteljine i kupaonskih potrepština s mirisom Missonijevih parfema daju im poseban šarm. Odlučite li istražiti hotel Missoni tijekom kolovoza, uživajte u klasičnoj glazbi, operi, kazališnim predstavama, te umjetničkim izložbama za vrijeme Edinburgh festivala. www.hotelmissoni.com

Jade Mountain, St. Lucia

Smješten iznad privatnog posjeda Anse Chastanet jedini je resort na otoku St. Lucia s pogledom na Piti i Gros Piton planine koje okružuju Karipsko more. Oko njega je bogato, tropsko raslinje, a dio posjeda čine i plantaže Anse Mamin i Emerald Estate, gdje uzgajaju vlastite organske proizvode.


Resort je tako dizajniran da čini potpun sklad s prirodom; prostrane spavaće sobe spojene su s dnevnim boravkom, a zbog nedostatka četvrtog zida i s terasama na kojima su privatni bazeni prekriveni staklenim pločicama posebno dizajniranim za Jade Mountain. Na najboljem položaju nalaze se Galaxy Infinity Pool Sanctuaries s kojih se pruža panoramski pogled od 270 stupnjeva.


Jade Mountain savršen je za bijeg od stvarnosti jer nigdje ne možete vidjeti ni televizor ni telefon, a pravilo resorta je da isključite i svoje mobilne aparate dok ste na posjedu. Oni koji se nisu spremni odreći tehnologije, na recepciji hotela mogu uživati u prednostima besplatnog pristupa internetu, faxu i telefonu. U sumrak se smjestite u klub Jade Mountain i uz osvježavajući koktel uživajte u pogledu. U Anse Chastanetu na raspolaganju su vam i restorani, barovi, umjetničke galerije, spa, ronjenje, bicikli i vodeni sportovi, kao i dvije predivne pješčane plaže. www.jademountain.com

Shangri-La Hotel, Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

Uputite li se u Ujedinjene Arapske Emirate očekujete luksuz. Uz konstantan razvoj, inovacije i maštovitost kojom uzimaju svoj dio kolača u turizmu, pojedini hoteli postaju, kako sami ističu, destinacija unutar destinacije. Shangri-La Hotel, smješten u jednom od najbrže razvijenijih gradova, nudi vam na izbor uzbudljivu gradsku vrevu, nepregledne plaže, mir i mistiku pustinje, ali i grube planine i rajske oaze.

Nalazi se unutar Qaryat Al Beri kompleksa, a iz njega se pruža pogled na tjesnac koji odvaja otok Abu Dhabi od kopna. Svaka od 214 luksuzno uređenih soba i apartmana ima balkon ili terasu na kojima možete uživati u pogledu na ocean ili na tradicionalne arapske kupole i minarete, a oni malo zahtjevniji mogu se prepustiti ultimativnoj raskoši u šest spektakularnih vila, od kojih svaka ima četiri spavaće sobe i vlastiti bazen.

Prepoznatljiv, osebujan, arapski stil dominira kod unutarnjeg uređenja. Spa, teretana, nekoliko bazena, yoga studio, arapska tržnica - souk, samo su neki od dostupnih sadržaja. Posebno očaravajući pogled na Arapski zaljev i inspirativnu džamiju Sheikh Zayed pruža se iz Pearls bara. www.shangri-la.com/abudhabi

Mystique, Oia, Santorini

Ne čudi što je Santorini jedna od najpopularnijih destinacija za bračno putovanje. No, ovo iznimno romantično mjesto svojim pejzažima daje i dozu uzbuđenja. Smirujuće bijelo obojane jednostavne građevine u kombinaciji s plavim krovovima i detaljima, ukrašavaju veličanstvene strme litice, koje se nadnose nad duboko tamnoplavo more.

Mystique Santorini, Greece Sept 2008. Photo © Manuel Zublena, All Rights Reserved. +336 1995 1518. info@manuelzublena.com

Mystique Santorini, Greece Sept 2008. Photo © Manuel Zublena, All Rights Reserved. +336 1995 1518. info@manuelzublena.com

Mystique Hotel svojim se položajem savršeno uklapa u taj idilični, slikoviti krajolik, no od ostalih se razlikuje bojom fasade, koja je krem, a ne blještavobijela. Terase s pano- ramskim pogledom na more i Calderu, balkoni s krevetima za dnevni odmor i blagavaonicama te infinity bazen, omogućuju vam potpuno uživanje u ovom magičnom otoku.

Mystique Santorini, Greece Sept 2008. Photo © Manuel Zublena, All Rights Reserved. +336 1995 1518. info@manuelzublena.com

Osamnaest apartmana i vila izdubljeni su u litici, a ‘špiljski’ stil odražava se i u ručno izrađenom pokućstvu od prirodnih materijala: zaglavlje kreveta i lampe od drveta, stolići u obliku oblutaka postavljeni na podu od vapnenca, jastučići od tradicionalnog, antiknog materijala. Gostima hotela na raspolaganju je Aura bar na bazenu, Charisma restoran i Secret vinski špiljski podrum. www.mystique.gr

Uma Paro, Butan

Smješten na borovima prekrivenim padinama u Himalajskom kraljevstvu Butanu, blizu kulturnog srca zemlje – mjesta Paro, hotel Uma Paro omogućuje vam pristup festivalima, svetištima i planinama koje ga okružuju. Pogled na svetišta koja krase terasaste planine obavijene maglom i rijeke koje se provlače kroz doline potaknut će vas da krenete u šetnju po cvijećem prekrivenim dolinama, na osvajanje udaljenih vrhova, kao i susrete s ljudima i prirodom.

U uređenju hotela odražava se jedinstvena mjesna kultura kroz, primjerice, ručno oslikane zidove, koja se spaja s jednostavnom, modernom estetikom. Osim soba i apartmana, odsjesti možete i u jednosobnim i dvosobnim vilama s još ljepšim pogledom na borove šume i dolinu Paro te vlastitim prostorom za masažu. Duhovnost je u Butanu vrlo bitna, a u COMO Shambala Retreatu u Uma Paro hotelu, kroz azijske tretmane osjećat ćete blagostanje tijela i uma.

U hotelskom restoranu Bukhari nude se jela sjevernoindijske, zapadnjačke ili butanske kuhinje, a napravljena su od lokalnih, organski uzgojenih namirnica i pripravljena po starim himalajskim receptima prilagođenima modernom vremenu.

www.uma.paro.como.bu

Banyan tree Seychelles, Otok Mahe, Sejšeli

Teško ćete pronaći mjesto koje više liči klasičnom poimanju raja od Sejšela. Bujno trop- sko i očaravajuće zeleno raslinje, poput pamuka mekane pješčane plaže sljubljene s plavim, kristalno bistrim morem, a sve prema određenim pravilima. Zamislite sad vilu na tako idiličnom mjestu, gdje ćete odmah po buđenju uživati u pogledu na takvu ljepotu.

Za tako nešto odaberite jednu od 60 vila u banyan tree hotel i spa resortu na Sejšelima. Za savršen pogled na obližnji intendance zaljev i indijski ocean smjestite se u intendence pool vilu na padini okruženoj palmama. Privatnost koju vam pruža okruženje kišne šume iskoristite za potpuno opuštanje na sunčanoj terasi uz bazen. Želite li biti bliže moru, u vilama na stijenama ili na obali, oduševit ćete se prizorima i zvukovima valova koji se lome na stijenama pred vama, a samo nekoliko koraka kroz vrt vaše vile vodi vas do ugodne pješčane plaže. Ponesite košaru za piknik i u hladu palmi, između velikih granitnih stijena uživajte u gurmanskim hotelskim specijalitetima. www.banyantree.com/en/em-seychelles

Tekst: Petra Rožman

Foto: Arhiva Putovanja za dvoje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26