GLAMUROZNA VEČER

TOTALNI FOTO IZVJEŠTAJ: NAJIŠČEKIVANIJI CRVENI TEPIH GODINE Pogledajte u kakvim su kreacijama zvijezde došle na Oscare

 
Brie Larson, Janelle Monae, Gal Gadot, Kristen Wiig
 AFP

Crveni tepih ispred kazališta Dolby u Los Angelesu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji kojim su u noći na ponedjeljak koračali nominirani za nagradu Oscar i drugi uzvanici najvažniji je modni mimohod u svijetu.

Modni znalci i entuzijasti iz svih zemalja pomno su pratili te potom slavili ili kudili izričaj slavnih dama i gospode.

U velikoj fotogaleriji iz minute u minutu donosimo vam sve haljine, a i poneki sako s crvenog tepiha uoči dodjele Oscara:

Ovogodišnji crveni tepih ima i aktivističku crtu pa se tako među uzvanicima našao i srednjoškolac Deandre Arnold, kojemu je uprava škole u Teksasu rekla da se njegovi dreadlocksi kose s pravilima odijevanja pa su mu zabranili da bude prisutan na vlastitoj maturi i dodjeli diploma.

Učenika je na dodjelu Oscara pozvala Gabrielle Union, glumica i jedna od producentica kratkog filma "Hair Love", koji je na ovogodišnjim Oscarima proglašen najboljim u kategoriji kratkog animiranog filma.

Union i njezin suprug, bivši NBA košarkaš Dwyane Wade, srednjoškolcu i njegovoj obitelji platili su avionske karte i smještaj u Los Angelesu, a američka javnost osudila je diskriminatornu politiku njegove škole koja je od Deandrea tražila da prije mature odreže dreadlockse, što je on odbio učiniti.

US director Matthew A. Cherry (L), US producer Karen Rupert Toliver (R) and Deandre Arnold (3rd L), the Texas teen who was told his dreadlocks violated school dress code, arrive for the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP
Američki redatelj Matthew A. Cherry, Deandre Arnold i američka producentica Karen Rupert Toliver

Filmski redatelj Spike Lee, inače zagriženi navijač košarkaške momčadi New York Knicksa, ljutog rivala Los Angeles Lakersa, odlučio se za specijalno ljubičasto-zlatno odijelo s brojem 24 na reverima. Lee je time odao počast tragično preminuloj legendi Lakersa Kobeu Bryantu.

US director Spike Lee (R) and wife producer Tonya Lewis Lee arrive for the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP
Spike Lee sa suprugom Tonya Lewis

U moru, reklo bi se, ipak, za crveni tepih uobičajenih haljina i sakoa, pjevačica osebujnog stila Billie Eilish odlučila se za predimenzionirano Chanelovo odijelo.

US singer-songwriter Billie Eilish arrives for the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP
Billie Eilish

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:40