FANTASTIČNA VIJEST

U SEKSU S KONDOMOM I MUŠKARCI I ŽENE UŽIVAJU JEDNAKO KAO I BEZ NJEGA! Sada je i službeno potvrđeno

 Arhiva

Prema nedavnoj studiji muškarci i žene uživaju u seksu podjednako, bilo da koriste kondom ili ne.

Anketari su proveli online istraživanje o seksualnim navikama muškaraca i žena od 18 do 59 godina, i otkrili da su sudionici najčešće ocjenjivali siguran seks kao vrlo uzbudljiv i ugodan - baš kao i seks bez zaštite.

Doktor Debby Herbenick sa sveučilišta Indiana koji je vodio studiju kazao je kako muškarci češće nego žene kupuju kondome i koriste ih.

- Važno je da što više žena bude upoznato s uporabom kondoma i da odaberu sigurnu zaštitu pri seksualnom odnosu, kazao je.

Američka studija pokazala je da muškarci nemaju problema s održavanjem erekcije dok koriste kondome. Također, većina žena nije mogla reći da li kondom sadrži lubrikant ili ne.

Ovo istraživanje trebalo bi poslužiti u borbi protiv spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

- Ako se kondomi počnu češće rabiti i spominjati kao dobri priječili bi mnoge loše posljedice nezaštićenog seksa - kazao je Herbenick.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti zabilježi godišnje 19 milijuna novih infekcija svake godine u SAD-u. Klamidija je jedna od najčešćih spolno prenosivih bolesti. Također, tu su HIV, genitalne bradavice, sifilis i gonoreja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:02