SVIJET JE MALI

U SILLIANU SMO NALETJELI NA RIBAFISHA 'Ne skijam, ali šećem šumom i pričam s drvećem'

 Tom Dubravec / CROPIX

Teško se ne sjetiti one frazetine o “malenom svijetu”. Ma koliko parala uši zbog prečeste uporabe, ovdje u Sillianu opet je dobila smisao. Domagoj Jakopović Ribafish, moj kvartovski prijatelj skoro 40 godina i jedan odlični, zabavni lik, odlučio je iskoristiti poziv vlasnice hotela i malo se odmoriti upravo u ovom hotelu.

Riba je prošao kroz izuzetno težak period života, ostao bez 12-godišnjeg sina Roka, pa u spomen na njega ovog ljeta oduševio Hrvatsku spajanjem 17 jadranskih otoka. Plivajući. Misija “Rok-otok” nije završena, tek je to bio prvi dio.

- Naravno da sam se svakim zaveslajem sjetio svojeg Roka, ali sam shvatio da što većim angažmanom, sa što više aktivnosti, ipak nekako potiskujem te teške misli. Ovakav kratki odmor u planinama idealan je za nekog poput mene, za lika cijepljenog od svih sportova za koje je nužna ravnoteža. Da, imam problem s ravnotežom i bojim se da bi moje skijanje završilo jako loše. Nije da nisam probao. Shvatio sam tada da to nije moj sport i sasvim se fino osjećam šećući šumom. Pričam s drvećem, opuštam se, ogladnim pa onda s posebnim guštom čekam ove sjajne obroke u hotelu.

Riba kaže i da je dosta angažiran u medijima, da teško pronalazi vremena za ovakve dragocjene izlete u mir i spokoj, zato ih valjda još i više cijeni. Trenutno ga gledamo kao voditelja u kuharskom šou “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, ali i čitamo njegove kolumne u raznim tiskovinama. Do ljeta kad ponovno kreće u morsku avanturu u spomen na svojeg Roka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:40