NAJBOLJI PRIJATELJ

'U ZADNJA DVA DANA POTPUNO JE PROPALA, ZNAO SAM DA NEĆE JOŠ DUGO...' Uginula kujica Maggie, najstarije pseto na svijetu

 Facebook

Kujica Maggie, za koju se vjeruje da je bila najstariji pas na svijetu, uginula je u dobi od 30 godina na jednoj australskoj farmi. Vlasnik Brian McLaren, proizvođač mliječnih proizvoda iz Victorije, potvrdio je vijest australskim medijima.

- Imala je 30 godina i još uvijek je lijepo napredovala prošlog tjedna, hodala je, režala na mačke i slične stvari – rekao je.

Njezino zdravstveno stanje naglo se počelo pogoršavati prije dva dana.

- U zadnja dva dana potpuno je propala i jučer ujutro rekao sam kako joj nije još mnogo ostalo. Tužan sam, ali zadovoljan načinom na koji je otišla. Bili smo najbolji prijatelji – rekao je shrvani vlasnik.

S 30 ljudskih Maggie je bila stara preko 200 u 'psećim' godinama. Smatrali su je najstarijim psom na svijetu, no službene potvrde nije bilo jer je vlasnik McLaren zagubio službene dokumente na kojima je zabilježena njezina točna dob. Vlasnik ipak ističe kako je njegov najmlađi sin Liam dolaskom šteneta u obitelj imao samo četiri, a sada ima 34 godine.

Titula najstarijeg psa na svijetu službeno pripada Bluyu, australskom ovčaru iz Rochestera u Victoriji koji je doživio 29 godina i pet mjeseci. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, njegov vlasnik kupio ga je kao psića 1910. godine, a uspavan je u studenome 1939. godine.

Prosječan životni vijek pasa između je osam i 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:09