ŽIVOT NA LANCU

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA: MALENOJ KUJICI LANAC URASTAO U VRAT Novi primjer okrutnosti prema životinjama zgrozio Slavoniju: 'Pomozite da je spasimo'

 
 Veterinarska ambulanta Anubis Klub / Facebook

Veterinarska ambulanta Anubis Klub iz Vukovara na svojoj je Facebook stranici objavila fotografije malene kujice s lancem uraslim u vrat. Naime, malena je na lanac stavljena još kao štene, a kako je rasla, lanac ju je sve više stezao i na kraju joj urastao u kožu. Crna kujica je pronađena zavezana za stup u Županji, a kad ju je volonterka Sanela pokupila i dovela u veterinarsku ambulantu, ustanovili su da pas zapravo ima čip. Odmah su kontaktirali vlasnicu koja je rekla da živi u Kruševcu i da nema pojma kako je pas dospio u Županju, da psa nema već tri mjeseca i da se ona 'uz šestero djece ne stigne brinuti di je ker’.

Veterinari su ipak uspjeli osloboditi malu kujicu lanca koji ju je stezao oko vrata a troškove liječenja preuzela je Udruga Rocco iz Vinkovaca. No kako je njihov budžet vrlo ograničen, mole dobre ljude da donacijama pomognu u daljnjem liječenju malog psića.

Objavu veterinarske ambulante Anubis Klub prenosimo u cijelosti:

'Ovo je kujica stara godinu i sitno dana i teška 15 kilograma. Poslijednjih tjedan dana čuči na jednom mjestu u Županji i čeka da ju pokupi onaj koji ju je iskipao. Pokupila ju je i dovezla na liječenje volonterka Sanela Krištić.

U vratu joj urasli lanac dugačak 40 centimetara. Ona je na lanac stavljena kao štene. Dok je rasla, lanac ju je stezao sve više, urezivao se u kožu...meso... Organizam se borio i obrastavao oko njega. Morali smo ju poprilično izmasakrirati da ga izvadimo van.

Kada smo otkrili da ima čip nismo bili sigurni da li nam je svanulo ili smrklo. Vlasnica je kontaktirana i tvrdi da je pas nestao prije tri mjeseca (ali ona to nikome nije javila jer uz šestero djece ne stigne brinuti ‘di je ker’). Tvrdi da je ON (tako ju referira) bio na lancu ali ništa nigdje nije uraslo. Također nema pojma kako je pas iz Kruševice dospio do Županje gdje tjedan dana nije mrdnula s mjesta čekajući da ju se pokupi.

Trošak liječenja i hrane preuzela je Udruga "Rocco" Vinkovci, koja vas ovim putem moli za pomoć, jer su prepuni i očajni.
Broj njihovog računa je: HR7923900011100432506 ili PayPal Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijavu okrutnosti prema životinjama nadležnim instirucijama podnijela je ANIMALEX-UDRUGA STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA ZG ZA PRAVNU ZAŠTITU ŽIVOTINJA

Nadamo se da će se i mediji uključiti, jer okačiti bebicu bilo koje vrste na lančinu i ignorirati ju dok ona raste a hrđava gadarija urasta u nju je jedan od najodvratnijih oblika bešćutnosti!!!!’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:01