POLICIJA TREBA POMOĆ

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE ZVJERSTVA U SLAVONSKOM BRODU Psa vezali za ogradu, tamo gdje ga nitko ne čuje, uginuo je u najgorim mukama

 
 Animalex / Facebook

Još jedan stravičan slučaj mučenja životinje stiže iz Slavonskog Broda. Apel za pomoć objavila je udruga za pravnu zaštitu životinja Animalex na svojem profilu na Facebooku nakon što su u inbox dobili zastrašujuće fotografije uginulog psa koji je ostavljen vezan na mjestu gdje ga nitko ne može uočiti, tako da mu nije ni ostavljena mogućnost da se ‘snađe’ za hranu i vodu.

Onaj tko ga je ostavio vezanog za ogradu u krugu Đure Đakovića, blizu firme Elektromont, znao je da mu potpisuje smrtnu presudu.

Animalex ovim putem moli građane za pomoć da počinitelj čim prije bude otkriven i kažnjen.

- Uznemirujući sadržaj iz inboxa, ako netko zna više info neka nam javi u inbox - Slavonski Brod - želja nam je i ovaj put pomoći policijskim službenicima u otkrivanju počinitelja. Mnogo puta smo uspjeli u rekordnom roku upravo uz pomoć vas. Idemo pokušati i ovaj put. Hvala, share - napisali su i prenijeli tekst i fotografije koje su dobili u inbox:

‘Budući da smo vidjele da ste imale odličnu suradnju s policijom u Slavonskom Brodu u slučaju usmrćenog staforda, odlučile smo se vama obratiti s ovim slučajem za pomoć. Još jedan pas vezan za ogradu na način da se ne može osloboditi, na mjestu na kojem ga je gotovo nemoguće uočiti, u krugu Đure Đakovića, blizu firme Elektromont. Psa je pronašao radnik i očito je da se radi o vlasničkom psu. Tamo je sigurno više od dva tjedna, budući da je već u raspadajućem stanju. Pokušale smo očitati čip, ali nismo uspjele.

Također, dobile smo informaciju o mogućem vlasniku psa. Psa na toj adresi nema.

Šaljem vam slike i unaprijed se zahvaljujem.’

Svi koji bi mogli znati nešto o ovom jadnom psu koji je ugibao u najvećim mukama od gladi i žeđi, neka se jave udruzi preko Facebooka u inbox. A za one koji ne znaju, Animalex podsjeća da ovakve i slične slučajeve zlostavljanja životinja uvijek možete prijaviti!

UPOZORENJE! Fotografije u objavi nisu zamagljene i nekima bi mogle biti uznemirujuće!

Naputak: Ovakve slučajeve prijavljujete policiji kao kazneno djelo iz članka 205. Kaznenog zakona - Ubijanje ili mučenje životinja:

(1) Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama,

kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja,

kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3) Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme,

kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.

(4) Životinja iz ovoga članka oduzet će se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:07