POZVAO JU NA KAVU

VEDRANU RUDAN RAZNJEŽIO SVEĆENIK 'Ne želim Vas pozvati na obraćenje ili prijetiti ognjem paklenim. Duže vrijeme imam Vam potrebu nešto drugo reći...'

 
 Biljana Gaurina / CROPIX

"Draga gospođo Vedrana, možda ćete se iznenaditi mojem pismu. Ne toliko sadržaju, jer vidim da Vas mnogi vole i čitaju, nego onom tko Vam piše. Naime, član sam Katoličke crkve o kojoj kažete da mislite sve najgore. Franjevac sam i svećenik. Ali, ne pišem Vam zbog toga što Vas želim pozvati na obraćenje ili prijetiti Vam ognjem paklenim. Ne kanim Vas grditi ili opominjati. Već jedno duže vrijeme imam Vam potrebu nešto drugo reći", započeo je pismo upućeno Vedrani Rudan fra Diego Deklić s Košljuna.

Rekao joj je da mu je jako draga i simpatična te da ga često nasmije od srca.

"Meni se čini da se ispod svih tih šokantnih izraza, hiperbola, crnog humora i provokacija, krije jedna dobra duša. Brutalno iskrena.

To nije samo moja proizvoljna pretpostavka jer kroz Vaše tekstove, tu i tamo se ta dobrota pokaže, ali se možda zbog svoje ranjivosti želite kamuflirati u 'ženu zmaja'.

Nemam problema s predrasudama prema Vama. Jednostavno Vam želim svako dobro, Vama i Vašoj obitelji!", napisao joj je i na kraju ju pozvao na kavu.

Rudan je pismo toliko dirnulo da ga je javno objavila na svom profilu uz komentar da "ovim svijetom i dobri ljudi hodaju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:07