HITNO TREBAJU DOM

Vegetarijanci i/ili vegani, javite se: Prasac Srećko i četiri patke traže udomitelje

Ilustracija
 Tom Dubravec/CROPIX

Četiri patke i jedna svinja ovih dana hitno traže dom, ali onaj u kojem se nikome neće naći na tanjuru. Priče su im različite, kao i uvjeti u kojima trenutno žive, ali sve te životinje jednako traže obitelj koja će im pružiti sigurnost do kraja života.

Sretni prasac zove se Srećko i ime mu posve odgovara - taj 30 kilograma težak papkar ispao je iz kamiona koji ga je vozio u klaonicu. Djevojka koja ga je vidjela kako stoji na cesti u blizini jednog slavonskog sela, pozvala je policiju. Oni su došli, napravili zapisnik i otišli. Srećko je nakon njihova odlaska ostao mirno rovati uz cestu, tražeći nešto za pojesti. Kako mu to nije pošlo za rukom, ušao je u dvorište jedne obitelji i prerovao im cijeli vrt. Nakon toga je djevojka koja je pozvala policiju uspjela organizirati privremeni smještaj.

- Nije u dobroj situaciji. Prihvatio ga je jedan gospodin koji je rekao: ok, neka dođe. Pokušajte ga udomiti, a ako ne, pojest ću ga. Zahvalni smo mu da ga je primio, ali mu očajnički pokušavamo pronaći smještaj. Zar nakon što je uspio izbjeći klaonicu, da ga ipak zakolju? - kažu aktivisti Prijatelja životinja, koji mu pokušavaju pronaći dom.

Ako mu netko može pružiti privremeni ili trajni dom, nega se javi na 091 225 3373. Jedini uvjet je da su udomitelji vegetarijanci ili vegani.

Nešto bolja je sudbina četiriju patki, smještenih u mjestu Pušćine. Zovu se Hanzel, Greta, Ivica i Marica i traže dom. Sestra vlasnice trebala joj je kupiti takozvane patke pužojede, no kupila je obične. Vlasnica ih ne može hraniti, pa se obratila azilu iz Čakovca za pomoć, s nadom da će se javiti netko tko će im pružiti dom.

FOTO: Azil Čakovec
Patak Ivica

- Dajem sve od sebe da im bude lijepo: kupila sam im bazen za djecu, pa se kupaju u njemu, mazim ih i hranim kao da su mi djeca. No, i dalje moram nabaviti patke koje jedu puževe i neću imati mjesta za sve njih. Predlagali su mi da ih pojedem, ali ja ih ne mogu ubiti. Zato im tražim dom u kojem će biti ljubimci i živjeti do kraja svog života - kaže gospođa koja brine o patkama.

Svi oni koji im mogu pružiti dom neka se jave azilu u Čakovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:09