PETEY SE VRAĆA KUĆI

Veliko putovanje malenog Jack Russel terriera: Vratio se kući u Tennessee u zagrljaj sretnog vlasnika. Proputovao je čak 900 kilometara!

Nikom nije jasno kroz kakve je dogodovštine prošao ovaj maleni psić na putovanju koje ga je odvelo toliko daleko
CORRECTS SPELLING OF JACK RUSSELL - In this photo provided by Michigan Humane Society, Petey, a Jack Russell terrier, is photographed at the Michigan Humane Society's Rochester Hills Center for Animal Care in Rochester Hills, Mich. on Tuesday, Oct. 25, 2011 The Michigan Humane Society says Petey had been missing since July from his home in the Tennessee community of Erin. The 4-year-old dog was being picked up Wednesday by a Michigan Humane Society volunteer who planned to drive him home. The dog had been brought to the Michigan Humane Society's Rochester Hills Center for Animal Care, where he was scanned for a microchip. (AP Photo/Michigan Humane Society)
 AFP

Samo Petey zna kako je završio u Michiganu, preko 900 kilometara daleko od Tennesseeja u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali Petey ne može govoriti, jer je on mali Jack Russell terrier, javlja Detroit News.

- U toliko je dobrom stanju da bi se doista začudio da je hodao cijelim putem - smatra Kevin Hatman, glasnogovornik Michigan Humane Societyja , društva koje je pronašlo Peteyja i vratilo ga vlasniku, Jimu Arrighi (71).

Petey je nestao 28. srpnja u gradu Erin, u Tennesseeju. Jim ga je mjesecima tražio, plažao novinske oglase, nudi nagradu od 200 dolara... Ali bezuspješno. Maleni pas kao da je u zemlju propao.

Želja za pronalaskom postala je samo jača nakon što je Jimu umrla supruga, Juanita (77), s kojom je proveo 37 godina. Prazna kuća i osama nagnale su Jima da se preseli svojoj pokćerki koja je živjela kuću pored.

Jim je ipak svraćao u svoj dom kako bi ga održavao, a u ponedjeljak ujutro ga je na telefonskoj sekretarici čekala poruka. Petey je pronađen u Rochester Hillsu i dobro se osjeća.

Prestravljenog psića je pronašao prolaznik meka srca, a vlasnika su identificirali putem mikročipa. Nakon desetosatne vožnje, Petey je opet bio u rukama svog presretnog vlasnika.

- Mislim da Gospodin i Juanita imaju veze s njegovim pronalaskom - uvjeren je Jim Arrighi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:21