TRAŽI SIGURAN DOM

VIDEO: 'CORONA MORA PREŽIVJETI! I BIT ĆE NAŠA MEZIMICA' Sirota maca u Osijeku je prošla kroz pravi pakao, ali pred njom su manje teški dani

 
Maca Corona
 Facebook

Ima tih nekih sudbina, u moru tuge u kojem plivamo, koje baš pogode čovjeka. Ima pogleda nekih očiju, većih ili manjih, na koje čovjek ne može prestati misliti. Jedan od takvih je i onaj koji na svoje jedno preživjelo oko upućuje sirota maca iz Osijeka, koja je prošla stvari o kojima je bolje ne misliti. Čak i ako je nitko nikad nije ozlijedio, činjenica je da se nitko nije pobrinuo za nju. Ako je hranu dobila, bila je to ona koju joj je netko iz samilosti ostavio na ulici. Ako ju je netko pomazio, onda je bilo u vrijeme prije nego su njene oči počele ovako izgledati. Nakon toga joj se nitko nije htio približiti.

No, najtužnije je što su je mnogi sigurno vidjeli i prošli pored nje, ne obazirući se na bol koju osjeća. Ne znamo koliko je boljelo, no morala je to biti agonija koja je trajala i trajala. Lijevo joj je oko iscurilo, uklonjeno je veterinarski, a drugo je spašeno. Sve je puno gnoja. Operaciju je prošla, jer ju je pokupila Mandičina udruga. Oni su joj dali i neobično ime.

- Corona je dobila ime, tako da je nikada ne zaboravimo! Tako da bude simbol našeg vremena i ogledalo ponašanja neljudi! Corona mora preživjeti i bit će naša mezimica - napisale su volonterke udruge u prvoj objavi.

A Corona je prekrasnog karaktera. Samo spava u svom transporteru. Sigurno je da je boli, ali je nesretnica vjerojatno sretna što je prvi put u životu na nekom sigurnom mjestu, što je ljudi maze i hrane. I vjerojatno osjeća da će joj biti bolje.

Što mala Corona traži? Samo jedno: siguran dom. Nekog tko će je voljeti baš onakvu kakva jest i tko će se o njoj brinuti sve dane do kraja njenog života. Svi koji joj to mogu pružiti, neka se jave curama iz udruge. A što one traže? Pomoć kako bi platile njenu operaciju i brigu do udomljenja. I jedna kuna je velika pomoć, a može se uplatiti na IBAN HR4823400091110821928 SWIFT CODE: PBZZGHR2X za macu Coronu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:31