ŽIVOT JE PIKNIK

VIDEO: ČUDAN PERFORMANS NA ULICAMA HRVATSKE I SLOVENSKE METROPOLE Zarazni ulični ples zapravo je bila 'modna revija'

 Life is a Picnic

Ako ste ikad pratili modnu industriju i dizajnere, onda znate kako to ide - napravi se nova kolekcija, predstavi na reviji, u medijima i to je to. No, Life is a Picnic , nedavno osnovani dizajnerski studio dviju etabliranih modnih dizajnerica, Martine Sporiš i Ines Zrnc Gregorine, odlučio je napraviti nešto drugačije i nešto viralno.

Na nekoliko lokacija u Ljubljani i Zagrebu otplesale su čudan ples, na čudnu glazbu - 'Pop Corn' od Hot Buttera i to usred dana dok su ljudi prolazili i u čudu ih gledali. Nije smetalo ni što se sve odigrava u prosincu i svi su oko njih bili u zimskim kaputima, a one, zajedno s modelima, odjevene u proljetnu kolekciju.

'Hladnoća nam nije bila nikakav problem. Da, bilo je hladno dok smo išli prema lokaciji, naročito našim modelima koji su stvarno bili lagano obučeni, ali jednom kad krenete plesati zaboravite na sve oko sebe. Bez obzira što je riječ o improvizaciji na jedan jednostavan i pomalo priglup ples', objasnila je Martina.

I dok su ljubljanske lokacije bile više-manje skrivene od prolaznika, zagrebačke su bile upravo suprotne, od pothodnika kod Glavnog kolodvora, preko tramvajske stanice, trga Bana Jelačića do unutrašnjosti tramvaja.

'Prvo smo snimali u Ljubljani i ideja je bila samo mijenjati pozadinu, a mi da plešemo identično cijelo vrijeme. Ali već na prvom snimanju vidjeli smo da to neće ići tako jer smo se počeli zezati i skakati okolo. Dolaskom u Zagreb odlučili smo da idemo među ljude, izazvati reakciju ili ih barem zabaviti u ove tmurne i maglovite dane', dodala je Ines.

Sama kolekcije, koju su modeli nosili tijekom snimanja, inspirativnog naziva Hehe Ha, predstavljena je sredinom jedanaestog mjeseca u Ljubljani na Voom Fashion Showu kao jedina hrvatska kolekcija na reviji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:37