BIT ĆE TO TULUM I POL

VIDEO: DANCE VELIKAN KOJI JE OBILJEŽIO DEVEDESETE STIŽE U ZAGREB Legendarni Dr. Alban rasplesat će publiku hitovima 'It's My Life' i 'Sing Hallelujah'

 
Dr. Alban
 Promo

Dr. Alban, koji je obilježio '90-e i dance eru, dolazi, uz Ellu kao predgrupu, 2.ožujka u zagrebački klub Boogaloo.

Rođen kao Alban Nwapa, u dobi od 23 godine napušta rodnu Nigeriju i odlazi na obrazovanje za stomatologa u daleku i hladnu Švedsku, gdje i danas živi. Kako bi financirao studij, počinje raditi u poznatom stockholmskom klubu Alphabet Street kao DJ te pomalo stvarati vlastitu glazbu.

Vrlo se brzo pročulo za Albana Nwapu, neobičnog i zanimljivog DJ-a koji često pjeva uz glazbu koju pušta. Godine 1990. snima debitantski album "Hello Africa", koji obara sve rekorde prodaje - gotovo milijun prodanih kopija diljem svijeta. U tom trenutku uzima stage name Dr. Alban, kao kombinaciju imena i titule za koju se školuje.

Objavio je 7 studijskih i jedan kompilacijski album, od kojih je poslijednji snimljen 2008. godine.

Najnoviji singl "Hurricane" i dalje odražava njegov prepoznatljiv žanr, spoj eurodancea i reggaea.

No publiku ipak najviše zanimaju njegovi planetarno poznati hitovi uz koje se '90-ih skakutalo u diskotekama: "It's My Life", "Hello Africa", "One Love", "Sing Hallelujah" i mnogi drugi.

Uz Dr. Albana nastupit će i jedna od naših kraljica devedesetih - Marinela Jantoš, poznatija kao Ella, koja će biti dijelom ovog 90' mega partyja i zagrijati nas hitovima kao što su "Iza ponoći", "Nisi ti bez grijeha", "Povedi me"... Support act by DJ Mlaky i DJ Mrx zaokružit će ovu dance večer, koja će se nastaviti u Maloj dvorani s 80' Party by Tomi Phantasma.

Ulaznice u pretprodaji stoje 100 kuna, a mogu se kupiti putem Eventim i Entrio sustava, u Dirty Old Shopu, Rockamarku i blagajni kluba Boogaloo. Redovna cijena ulaznice je 120 kuna te na dan koncerta 140.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:50