IZGUBILA CURICU

VIDEO Divovska mama panda slomljenog srca: Nakon smrti mladunčeta tješi se gumenom igračkom

Mama panda Mei Xiang slomljenog srca u zoološkom vrtu Nation u Washingtonu pronađena je kako grli i steže gumenu igračku i tako se tješi nakon što je izgubila svoju 'curicu' staru samo šest dana.

Novorođena panda bila je veliko iznenađenje čuvarima zoološkog vrta . Nakon što su Divovsku pandu neuspješno pet puta dali pariti, nisu mislili da će više ikad začeti.

Veterinari nisu još uvijek sigurni od čega je mladunče umrlo. Veterinarka zoološkog vrta Suzan Murray kazala je kako jetra male pande nije bila posve zdrava i kako je uočila neke abnormalnosti u abdomenu, no ne znaju je li to prouzročilo smrt.

Velika panda nosila je gumenu igračku u svom krilu i kada je bila trudna. Što je bliže bivala porodu, to je više igračku mazila i držala uz sebe.

Kada je 16. rujna na svijet donjela mladunče, igračku je ostavila po strani i čuvala svoju malu bebu na prsima kako bi joj bilo toplo i kako bi imala lakši pristup mlijeku. Mladunče je držala toliko čvrsto da su se čuvari u zoološkom bojali postaviti kameru unutar kaveza.

Samo šest dana kasnije nešto je pošlo po zlu, a mama panda se uspaničila i počela urlati i plakati, kažu čuvari.

Nakon što je mladunče umrlo, Mei Xiang uzela je ponovno svoju gumenu igračku kako bi se utješila i počela ju grliti baš kao svoje mladnuče.

S ovakvom tragedijom zoološki vrt National već je upoznat. Od osam pandi koje su od 1970. došle na svijet, samo je jedna preživjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:24