'PREKLINJAO JE ZA OPROST'

VIDEO: DJEVOJČICA (4) JE NESTALA U VLAKU, RODITELJE OPTUŽILI ZA UBOJSTVO Tek kad se neočekivano vratila poslije 20 godina otkriveno je što se dogodilo

 
 Screenshot/YouTube, Profimedia

Bjeloruskinju Juliju Gorinu (24) otac je prije dvadeset godina izgubio u vlaku. Napio se i zadrijemao, a 4-godišnja djevojčica je netragom nestala.

Policiji je tada rekla da je putovala s muškarcem i ženom koji su bježali od policije, ali se detalja nije sjećala. Stigla je u Rusiju, gdje ju je posvojio jedan par.

Njezini biološki roditelji Viktor i Ljudmila Mojsenko na kraju su bili osumnjičeni da su je ubili. Tek 2017. policija je ponovo otvorila slučaj i podvrgla ih detektoru laži, koji su oboje prošli.

Svoje prave roditelje Julija je našla tek nedavno nakon što je njezin dečko Ilja na internetu pročitao priču o djevojčici koja je nestala u vlaku. Tada su povezali događaje iz njene prošlosti.

Julija i Ilja nazvali su policiju u mjestu gdje su živjeli njezini biološki roditeljii.

Uskoro joj se javila nepoznata žena i rekla joj je: "Zdravo, zovem se Nađa. Ja sam tvoja starija sestra i sretna sam što sam te našla."

Kad su se vidjeli samo su plakali i grlili se

- Poslije toga je pružila slušalicu mami, koja je odmah zaplakala. Rekla mi je da u njihovo ime zahvalim roditeljima koji su me odgajili i brinuli se o meni sve ove godine - kaže ona.

Nakon DNK analize potvrđeno je da je ona njihova izgubljena kćer.

Screenshot/YouTube

- Sada sam stalno u vezi sa starijom sestrom, razmjenjujemo poruke i fotografije... Otac me je preklinjao da mu oprostim zbog onoga što se dogodilo. Naravno da mu opraštam - rekla je Julija.

S majkom i ocem susrela se ispred policijske stanice u Marini Gorkoj, u Bjelorusiji.

- Nismo mogli govoriti, samo smo plakali i grlili se. Roditelji su mi rekli da su me dugo uzaludno tražili, ali da nikad nisu izgubili nadu da će me jednog dana naći - rekla je mlada žena.

Majka ju je neprestano grlila i molila ju da joj sjedne u krilo kao kad je bila mala.

- Razgovarali smo do tri ujutro, a onda smo Ilja i ja vratili u Rusiju, gdje nas je čekala naša kćer - kaže Julija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:16