OZBILJAN PROBLEM

VIDEO, FOTO: ISPOVIJEST MAJKE KOJA PATI OD NOVE BOLESTI 'Zbog aplikacija za uljepšavanje fotografija postala sam ovisna o operacijama'

 
 INSTAGRAM

Lucy O'Grady u mladosti se bavila modelingom, danas ima 41 godinu i troje djece, uključujući i 11-godišnjeg sina Stirlinga, koji boluje od autizma, a u engleskom TV showu "This Morning" ova majka progovorila je o svojoj ovisnosti o estetskim operacijama.

Naime, Lucy je do sada ubrizgala dermalne filere u bradu i gornju usnicu, redovito ide na injekcije botoksa kako bi "ispeglala" bore, korigirala je nos te izbijelila zube.

Govoreći medicinskim riječnikom, Engleskinja pati od tzv. selfie dismorfije - inače, tjelesni dismorfni poremećaj definira se kao "zaokupljenost umišljenom manom tjelesnoga izgleda ili pretjerana iskrivljenost u doživljaju minimalnog i beznačajnog tjelesnog defekta, što kod nekih pacijenata može poprimiti kakarkteristike ozbiljnog duševnog poremećaja".

O'Grady je, gostujući u TV showu "This Morning", objasnila kako je postala ovisna o aplikacijama pomoću kojih retušira vlastite fotografije koje objavljuje na društvenim mrežama.

- Htjela sam izgledati poput te žene koju sam umjetno stvorila, ali moj odraz u zrcalu i dalje je bio isti. Dodatno sam 'potonula' kad mi je osoba, koju sam upoznala na internetu, rekla da uživo uopće nisam toliko atraktivna. To mi je dodatno 'ubilo' samopouzdanje - izjavila je 40-godišnja Lucy.

Dodaje kako je na estetske zahvate potrošila nekoliko desetaka tisuća funti, a kad je napokon shvatila da je sve te operacije financijski previše iscrpljuju, priznala si je da ima ozbiljan problem, prenosi The Mirror.

- 'Izliječila' sam se nakon što sam se udaljila s društvenih mreža. One daju lažnu sliku svijeta - rekla je Lucy, a s njom se složio i estetski kirurg Dan Marsh, koji je također gostovao u TV showu "This Morning".

- Nažalost, dismorfija se često poistovješćuje s taštinom, a problem zapravo leži u manjku samopouzdanja, koji se svakako treba liječiti - zaključio je liječnik.

Off out dancing!!! #raveon #sw4festival #festivalclobber #everydayimshufflin

A post shared by Lucy O Grady (@lucybambi1) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:48