OPASNA AKCIJA

VIDEO, FOTO: 'ONA SE SVA TRESE, A MI SVI PLAČEMO' Makarski HGSS po mraku, kiši i skliskom terenu spasio štene bačeno u 100 metara dubok kanjon Cetine

 
 FACEBOOK

Kad su u srijedu poslijepodne krenuli u uobičajenu šetnju sa svojim ljubimcem, vlasnici Trefa nisu ni slutili što ih čeka - naime, njihov pas u jednom trenutku počeo je uznemireno lajati, a kad se oglušio na pozive vlasnika da dođe k njima, isti su posumnjali da nešto nije u redu.

I imali su pravo - u daljini su čuli cviljenje psa pa su se za pomoć obratili Udruzi Šapama od srca Makarska, koja je odmah kontaktirala makarsku podružnicu Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ispostavilo se da se na području Zadvarja, točnije u kanjonu Cetine, nalazi psić kojega su, po svemu sudeći, neodgovorni vlasnici bacili i ostavili da ugine u mukama.

HGSS se po mraku, kiši te iznimno opasnom i skliskom terenu spustio do šteneta i izvukao ga na sigurno.

- Petero spašavatelja HGSS stanice Makarska uputilo se prema kanjonu rijeke Cetine na području Općine Zadvarje. Dojava je zaprimljena oko 18,20 sati, a u 19,05 spašavatelji su već bili na terenu te su krenuli sa izvlačenjem štenca, koji je od strane neodgovornih vlasnika odbačen u duboki i strmi kanjon rijeke Cetine.

Po mokrom i skliskom terenu, s dubine od više od 100 metara, spašavatelji su oko 20,45 sati uspješno izvukli psa na sigurno. Ovim putem apeliramo na sve vlasnike kućnih ljubimaca da se odgovorno odnose prema svojim ljubimcima, jer ovo nije način na koji se rješava neželjene mladunčadi - napisali su iz HGSS-a na Facebooku.

- Malena je spašena i sad je na toplom i sigurnom. Naša volonterka je zvala i rekla da je vode kući uz riječi 'ona se sva trese, a mi svi plačemo' - stoji u objavi Udruge Šapama od srca Makarska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 14:24