EKSPRIMENT

VIDEO: MA TKO TO MENE GLEDA... Zaljubljenik u prirodu postavio u divljinu tri kamere i zrcalo. Kada je naišao medvjed, spektakl je bio zagarantiran...

 
 Screenshot

Zaljubljenik u prirodu Pentti Myllys iz Rautajärvija u Finskoj već godinama duž istočne granice svoje države, na prostorima na kojima je običnim građanima kretanje ograničeno, postavlja kamere kojima bilježi prirodu i pojave u njoj, s fokusom na divlje životinje.

Količina dosad snimljenog materijala je enormna tako da Myllys ima sate i sate kadrova medvjeda, divljih svinja, risova i druge divljači koja obitava u Finskoj.

Prošlog je tjedna je na jednoj od pograničnih lokacija, osim triju kamera, postavio i jedno zrcalo ne bi li zabilježio reakciju neke životinje kada se susretne s vlastitim odrazom.

Imao je sreću da mu je u kadar ušetao medvjed, koji je došao iz obližnje šume, a čim je u grmu spazio zrcalo krenuo je prema njemu. No, kada je vidio svoj odraz, prestravio se. Nervozno se počeo trzati pa je u jednom trenutku od šoka poskočio unatrag.

Napravio je zatim cijeli krug oko ogledala, ponovno uhvatio svoj odraz i još jednom se šokirao.

U konačnici mu nije preostalo drugo nego srušiti predmet koji ga je toliko naživcirao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:12