RIJETKA VRSTA

VIDEO: NA SVIJET STIGAO NEVJEROJATNO SLADAK KRIŽANAC LAVA I TIGRICE Ima ih samo dvadesetak na svijetu, a kao odrasli teže gotovo pola tone

 Screenshot / YouTube

Mladunče dobiveno križanjem lava i tigrice okoćeno je u ruskome putujućem zoološkom vrtu, a čuvari ga hrane kozjim mlijekom, pišu mediji.

Mladunče lagra zdravo je i aktivno, rekli su zaposlenici tog vrta, a mladunče hrane mlijekom koze koja živi u istom zoološkom vrtu.

Vrsta je rijetka jer su izgledi da tigar ima mlade s lavom vrlo mali.

Mnoge skupine za zaštitu životinja kritiziraju križanje vrsta kao okrutan čin jer križanci imaju zdravstvene tegobe i često deformacije.

Lagrovi narastu vrlo veliki, često veći od oba roditelja. Najveći lagar na svijetu imenom Herkules teži 418 kilograma.

"Tigrica se tjerala no nije bilo tigrova i vidjeli smo da pati bez mužjaka. Stoga smo odlučili staviti je u prostor zajedno s lavom. Živjeli su jedno pored drugoga dugo vremena prije no što je stvar profunkcionirala", rekao je Eric Airapetyan, upravitelj tog zoološkog vrta dodajući da takvih križanaca ima samo dvadesetak u svijetu.

"Ne možete ih naći u divljini jer jedni žive u Africi, a drugi u džungli u prašumama. To se samo događa u zoološkom vrtu.", rekao je.

Budući da mu se otac zove Cezar, a majka Princeza, čuvari su ga nazvali Car, dodao je Airapetyan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 06:45