PRIZEMLJENJE

VIDEO: ODBJEGLI PAPAGAJ UHVAĆEN NAKON VELIKE AKCIJE Jacka spuštali vatrogasci i prvi čovjek zagrebačkog ZOO-a

 
Spašavanje papagaja Jacka
 Azil Dumovec / čitatelj

Akcija Jack je okončana nakon višesatnih napora. Nakon što ga ni njegova pernata crvena partnerica Đurđa nije uspjela natjerati da joj se vrati kući, poziv u pomoć odaslan je zagrebačkim vatrogascima.

U nesvakidašnjoj akciji svoj obol je dao i prvi čovjek zagrebačkog ZOO-a Damir Skok koji je nestašnu pticu hvatao i uhvatio iz košare s vrha vatrogasnih ljestvi.

Podsjetimo, papagaj Jack zbrisao je vlasniku u četvrtak poslijepodne, a nije dugo trebalo da postane atrakcija građanima koji su oko 15 sati ugledali u maksimirskim visinama egzotičnu pticu koja krešti ime Alen.

Odmah su se s fotografijama obratili skloništu za životinje Dumovec čiji su djelatnici vrlo brzo pohitali na Bukovačku cestu gdje se na visokom drvetu kod kućnog broja 27. ponosno šepurio pernati kućni ljubimac u vlasništvu ugostitelja Alena Janjića.

- Jack je bio na dvorištu s drugom crvenom arom. Prvo je odletio kod susjeda na drvo. Pokušao sam doći do njega, ali je bio previsoko. Onda je odlučio otići još malo dalje drugom susjedu. Sad je još na višem drvetu u krošnji. I gleda u nas dolje. Malo je kreštao, pa vikao Alen, Alen... - rekao je vlasnik.

Inače, Jack je postao poznat jer je u pivnici svoga gazde Svijet piva kljunom gostima otvarao pivske boce, a današnji pokušaj bijega nije mu prvi put da se "zaželio slobode".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:06