'JER JE ZDRAVO'

VIDEO: OPATICE NIJE BRIGA, ILEGALNO UZGAJAJU MARIHUANU Napravile su unosan biznis i zarađuju gotovo pola milijuna dolara godišnje

 Screenshot YouTube

Nekolicina opatica otvorila je vrata svog doma snimateljima u Mercedu u Kaliforniji kako bi snimili njihov neobičan i ilegalan biznis - uzgoj marihuane.

Naime, opatice, koje su doduše samoproglašene opatice i pripadaju ‘vlastitom’ redu Sisters of the Valley, ilegalno uzgajaju marihuanu u svom dvorištu i proizvode prodaju online. To ni ne pokušavaju sakriti, a iz gradske su uprave za KSHB rekli da se još uvijek raspravlja o uzgoju i distribuciji proizvoda od marihuane te da policija neće provoditi velike racije dok se ne donese konačna odluka.

I opatice zato čekaju konačnu odluku, a do tad ne namjeravaju odustati. Kreme i tinkture koje proizvode od ove biljke donose im prihod od oko 400.000 dolara godišnje.

‘Sve što radimo je ilegalno. One biljke koje ste vidjeli u mojoj garaži - to je ilegalno. Kreme, melemi, ulja, sve što vidite je ilegalno. Posvetile smo svoj život kanabisu i sestrinstvu u kojem živimo, ali sve to shvaćamo ozbiljno. Živimo zajedno, radimo zajedno, pomalo smo socijalistice’, rekla je sestra Kate.

Proizvode baziraju na kanabidiolu (CBD), jednom od 60 poznatih aktivnih kanabinoida u konoplji, za kojeg smatraju da ima iscjeljujuće učinke. ‘Prodajemo tako brzo da jedva ispunjavamo zahtjeve tržišta’, dodaje sestra Kate.

Opatice dodaju da njihovi proizvodi u korisnicima ne izazivaju osjećaj ‘napušenosti’ jer većina THC-a, psihoaktivne tvari, nestane tijekom kuhanja. Opatice planiraju odseliti iz grada na selo i izgraditi farmu na kojoj bi trebao biti dozvoljen uzgoj 12 biljaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:52