NEOBIČNO OTKRIĆE

VIDEO: OTKRIVENA TAJNA STANA KOJI JE BIO ZAKLJUČAN 70 GODINA Nitko nije očekivao da će u njemu pronaći golemo blago...

 Screenshot YouTube

Napušteni domovi najčešće su ruševni i u jako lošem stanju, posebno nakon što desetljećima u njih ne kroči ljudska noga. Tim veće je bilo iznenađenje kad su novi vlasnici ušli u jedan pariški stan nakon što je desetljećima bio zatvoren i u njemu oktrili pravo blago!

Naime, na samom početku Drugog svjetskog rata vlasnica stana poznata samo kao gđa. de Florian pobjegla je na jug Francuske, a stan koji je ostavila u Parizu otkriven je tek prije šest godina kad je ona preminula u 91. godini života.

U stanu su našli slike iz 19. stoljeća, starinske vrijedne predmete i druga ‘blaga’ koja su bila u gotovo savršenom stanju. Smješten je 9. okrugu Pariza koji se nalazi u blizini crvene četvrti, piše Asia Online.

Jedan od stručnjaka, Oliver Choppin-Janvry, koje je angažirala obitelj preminule gospođe da pogleda i procijeni predmete, opisao je ulazak u stan kao ‘ulazak u dvorac Trnoružice’.

Stan je bio slika i prilika godina razdoblja prije Drugog svjetskog rata. Jedan od najljepših predmeta bila je slika žene u ružičastoj haljini za koju se ispostavilo da je remekdjelo talijanskog umjetnika iz 19. stoljeća, Giovannija Boldinija, a žena na slici je zapravo bila baka gđe. de Florian, Marthe de Florian, francuska glumica i ondašnji celebrity. Kasnije je prodana na aukciji za tri milijuna dolara (preko 20 milijuna kuna).

Premda je sve bilo puno prašine, bilo je odmah jasno da je stan prepun vrijednih neprocjenjivih stvari iz prošlosti - od slika i posuđa preko originalnih igračaka s početka stoljeća do šminke i parfema.

Međutim, i dalje je nejasno zašto se de Florian nikad nije vratila u stan sve te godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:26