SVJETSKA JAVNOST ZGROŽENA

VIDEO: OVO JE TEŠKO I ZA GLEDATI! Iscrpljeni i preplašeni zabijaju se u stijene, potom tješe jedan drugoga, a u zoru ih je dočekao završni masakr

 
 Profimedia, MAXPPP

Video snimljen u uvali blizu grada Taijija u prefekturi Wakayama u Japanu razotkrio je svu brutalnost tamošnjih lovaca na dupine i kitove. Kako prenose strani mediji, nesretne životinje prvo su stjerane u plitku vodu spomenute uvale, gdje su zadržane u zatočeništvu preko noći, a jutro poslije divljački su ubijene.

Američka organizacija Dolphin Project objavila je srcedrapajuće snimke na kojima se vidi kako dupini unezvjereno plivaju u krugu i krvavi se zabijaju u stijene dok se matrijarh njihove skupine bespomoćno trlja o članove vlastite obitelji ne bi li im pružila posljednje trenutke ljubavi i utjehe.

- Iscrpljene i traumatizirane, životinje su cijelu noć provele bez hrane i skloništa, da bi ih u zoru dočekao finalni masakr... Osam dupina iz skupine odvedeno je u zarobljeništvo, a sve ostale likvidirali su lovci. Posljednji ubijeni više se nisu ni borili, kao da su se prepustili strašnoj sudbini - izvijestila je organizacija Dolphin Project.

Inače, sezona lova u Japanu počela je početkom ovoga mjeseca i trajat će do veljače. Lovce podupire i japanska vlada, unatoč brojnim prosvjedima svjetske javnosti.

Japanska nacionalna agencija za ribarstvo odobrila je zarobljavanje i ubijanje oko 16.000 životinja - dupini i kitovi stvaranjem posebnog zvučnog zida prvo se natjeraju u plitke uvale, gdje ih lovci zagrade mrežama i zatim usmrte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:36