BUNGALOV NA OSAMI

VIDEO: SKLONIŠTE IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA PRETVORILA U DOM Sada ga prodaje za 2,5 milijuna kuna

Bungalov je smješten na osami i nema prozora no vlasnica ga naziva rajem.
 YouTube

Britanka Elizabeth Strutton jednom je prilikom na obali Cornwalla zapazila sklonište iz Drugog svjetskog rata i odlučila u njemu napraviti svoj dom.

Skrovište sagrađeno 1942., bilo je namijenjeno špijuniranju neprijatelja i bilo je to vrlo opasno mjesto iz kojeg su vojnici štitili od nacista komunikacijski toranj.

Nakon rata, skrovište je zjapilo prazno i bilo je napušteno desetljećima, sve dok ga nije ugledala Elizabeth Strutton i kupila za 143 tisuće funti (1,286 600 kuna). Uložila je u njega još 100 tisuća funti i hladni bunker pretvorila u topli obiteljski dom sa tri sobe i kupaonice, kuhinjom i blagavaonicom.

Bungalov je smješten na osami i nema prozora no vlasnica ga naziva rajem.

- To je magična utvrda, nalazi se na kraju svijeta. Nisam znala u šta se upuštam i trebalo je puno posla da se sve napravi kako spada, no sada znam da živim na najboljem mjestu na svijetu. U posjet nam često dolaze prijatelji. Vole ga djeca, a i muškarci, jer oni zapravo nikad ne odrastu.

Zbog promjene posla Elizabeth Strutton preselila se u drugi grad i dala povijesnu utvrdu na prodaju za 275 tisuća funti.

- Nekad moraš krenuti dalje, no ovdje bih zaista mogla živjeti zauvijek. Lijepo je i posebno - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:34