TRANSFORMACIJA

VIDEO: SUDIONIK THE VOICEA ZAPANJIO SVE 'Bio sam prasac od 165 kila, mislio sam da ću pojesti sam sebe. Sad izgledam kao Brad Pitt'

 Facebook, Instagram Rick Snowdon

Rick Snowdon (29) nekoć je za život zarađivao kao radnik u supermarketu, a danas ganja karijeru rock zvijezde. U subotu je nastupio u britanskoj verziji The Voicea i svojom izvedbom pjesme 'I Put A Spell On You' oduševio je žiri (svi su mu se okrenuli) i publiku, no sve ih je potpuno zapanjio svojom pojavom.

U uvodnom je prilogu, naime, ispričana njegova nevjerojatna životna priča, čiji je glavni dio totalna transformacija iz depresivca gotovo opsceno prekomjerne tjelesne mase u naočitog i skladno građenog mladića čiji izgled mnoge asocira na holivudsku superzvijezdu Brada Pitta.

'Nitko ne želi gledati rock zvijezdu od 165 kila', ispričao je Rick, prisjećajući se da je upravo toliku kilažu dosegnuo kad je navršio 22 godine. 'Oduvijek sam bio prasac, a s vremenom sam bio sve veći i veći', rekao je.

Kaže da su ga u školi svi zadirkivali zbog enormne količine sala, a on se zbog svega još više zapustio, često je izostajao s nastave, postao je asocijalan, a u rijetkim trenucima kada bi napuštao dom, na sebe bi navukao gomilu odjeće da na neki način pokuša prikriti debljinu.

'Bilo me strah pogledati se u ogledalo, tuširao sam se zatvorenih očiju samo da ne vidim svoj struk opsega 142 centimetra', kazao je.

Utjehu je tražio u dodatnim količinama hrane, ponajprije slatkiša (dnevno je trošio 25 funti, oko 250 kuna na njih), ali i u glazbi. Doma je svirao gitaru i vježbao na najvećim hitovima Led Zeppelina, Davida Bowieja i Queena. Ljubav prema njima prenio mu je njegov 56-godišnji otac Robert, inače soboslikar.

'Da nije bilo muzike, pojeo bih i samog sebe', kazao je.

Otkrio je trenutak u kojem je došlo do preokreta, nakon kojega je odlučio ozbiljno poraditi na skidanju prekomjernih kila.

'Bila je noć, oko 4 ujutro, vani je padala kiša, a mene je ulovila me kriza. Probudio sam brata i dreknuo na njega prijetećim tonom: Donesi čokolade! On je suznih očiju poslušao i ubrzo se vratio s vrećom slatkiša, ali me počeo preklinjati da ih ne utrpam u sebe. Otvorio sam jednu čoksu, ali nisam je pojeo. To je bila točka preokreta', ispovijedio se Rick.

Nakon toga je radikalno promijenio prehranu, nezdrave grickalice zamijenio je svježim voćem i povrćem, a u sobu si je donio bicikl za vježbanje. Imao je punu podršku roditelja, a najveću je motivaciju našao u svom glazbenom talentu, za koji kaže da mu je spasio život.

'Glazba je meni jedina stvar usporediva s čokoladom. Ako imam gažu i odradim sve kako treba, osjećam se ispunjeno, kao da sam se našopao slatkišima', pojašnjava.

Od trenutka kada je krenuo u obračun sa svojim masnim naslagama, uspio je skinuti vrtoglavih 76 kilograma i danas ima solidnih 89. U međuvremenu se skrasio s 22-godišnjom djevojkom Emily, koja radi kao tajnica.

Nakon što je prikazana priča o njemu, malo tko je ostao ravnodušan na Rickov nastup u The Voiceu. Društvene su se mreže užarile, a najčešće su ga uspoređivali s Bradom Pittom.

'Sad kad više nisam gojazan, želim inspirirati druge i pokazati im da je moguće skinuti kile i ostvarivati snove. Prije deset godina ne bih mogao ni pomisliti da ću doći na audiciju za The Voice', izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:24